VELENCEI-TAVI VÍZI SPORTISKOLA

VVSI Közönségtalálkozó a háromszoros olimpiai és 31-szeres világbajnok magyar kajakkirálynővel, Kovács Katalinnal

Októberben folytatódik a Velencei-tavi Vízi Sportiskola és a Velencei-tavi Vízisport Szövetség klubest sorozata. Kezdtük Fa Nándorral, folytattuk Till Attilával, Fenyvesi Zoltánnal, Köleséri Sándorral és ősszel-télen sem maradunk izgalmas karrierek, események, kalandok nélkül. Az első közönségtalálkozó résztvevője a háromszoros olimpiai és 31-szeres világbajnok magyar kajakkirálynő Kovács Katalin lesz.
A közönségtalálkozó időpontja: 2017. október 20. (péntek) 17.00 óra
Helyszín: VVSI Sport Hotel - Bríz Étterem
Moderátor: Somos Ákos sportriporter
Az eseményem való részvétel díjmentes, azonban regisztrációhoz kötött, ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.
Regisztráció Facebookon (https://www.facebook.com/vvsi1/) privát üzenetben név és létszám megadásával lehetséges.
A regisztrációt 170 főnél lezárjuk, ezért arra kérünk mindenkit, hogy csak abban az esetben regisztráljon, ha biztosan részt vesz az eseményen.Köszönjük!

Esély Magazin - VIDEÓFILM!

Ma Magyarországon legalább hatszázezer embernek tartósan együtt kell élnie fogyatékosságával. Az Esély, az M1 új, péntek délutánonként jelentkező magazinja azonban nemcsak hozzájuk szól,
hanem mindazokhoz, akiket érdekel, hogyan lehet sérültként is teljes életet élni. A nyár folyamán nálunk járt a magazin forgatócsoportja és a szeptember 16-i adásba került be a
Tóparti Fogyatékos Személyek Nappali és Átmeneti Ellátó Központjáról készült kisfilm. A videó a következő linkre kattintva tekinthető meg (9:50-14:50): https://www.mediaklikk.hu/video/esely-2017-09-16-i-adas-10/#

Fülöp András Emlékverseny - 2017. szeptember 9., Tata

Hétvégén ragyogó időben, csendes vízfelületen zajlott a verseny, minden korosztály számára 2000 méteres távon.
Sportolóink nagyon szép eredményeket értek el, a csapatversenyben a házigazda tatai csapat mögött második helyen végeztünk.
Mk1 U13 Kovács Lilla 1. hely
K-1 U15 Kövesdi Patrik 2. hely
Varga Gergő 4. hely, Morek Ádám 7. hely
K1 U15 Ocskay Leila 1. hely
MK-1 U11 Szèp Virág 5. hely
K-1 U14 Kövesdi Patrik 1.hely, Varga Gergő 3. hely, Morek Ádám 5. hely
K-1 U13 Nemes Réka 1hely, Kovács Lilla 4. hely, Jenei Panna 5. hely, Ocskay Lora 6. hely, Gaál Liliána 7. hely
K-1 U 14 Nemes Réka 1. hely, Ocskay Leila 2. hely, Jenei Panna 4. hely
K-1 U16 Schindele Ádám 7. hely
Mk-1 U12 Gaál Liliána 3. hely, K-1 U 13 Halász Márton 2. hely
Mk-1 U10 Pándi Szabolcs 4. hely
Mk-1 U10 Szép Virág 1. hely, Jeszker Panna 5. hely
Gratulálunk sportolóinknak és a felkészítő edzőknek! Hajrá VVSI (fotók: Varga Zoltán)

U23-as Evezős Európa Bajnokság, Kruszwica-Lengyelország 2017.09.02-03.

Hétvégén zajlott az evezős U23-as Európa Bajnokság, a világversenyen a magyar válogatott szép számban képviselte hazánkat, kilenc hajóegységben huszonhárom versenyzővel álltunk rajthoz. A férfi kétpárevezősök mezőnyében Furkó Kálmán - Mogyorósi Márton 6. helyezést érték el. „Most voltunk az U23-as Európa Bajnokságon, Kruszwicaban, Lengyelországban. A VB-hez képest kevesebb induló volt, de így is az egyik legnépesebb mezőny volt a miénk. Nagyon rossz idő volt kint, óriási ellenszél és 10-14 fokos hideg fogadott minket az első versenynapon. A súlyt a szokásosnál nehezebben, kisebb fogyasztással sikerült hoznunk, de ennek ellenére is sikerült egyből továbbjutnunk a döntőbe. Vasárnap is hasonlóan rossz idő volt, de sajnos nem tudtuk kihozni magunkból a legjobbat, és ez így most egy 6. helyre volt elég. Összességében nem vagyunk csalódottak, hiszen az előzetes célkitűzésünk a top 6-ba való bekerülés volt, de a döntő napja most nem a mi napunk volt.” – mesélte Marci. Gratulálunk Marcinak és Kálmánnak, továbbá felkészítő edzőiknek. Hajrá VVSI!

Nőtincs Kupa 2017.09.02.

A tanévnyitót követő napon zajlottak a Duna-Ipoly SE Nőtincsi Kajak-Kenu Szakosztály szervezésében második alkalommal a Nőtincsi Kajak-Kenu Kupa eseményei. A VVSI utánpótlás korosztálya, ismét vízre szállt, gyönyörű környezetben, ahol nemcsak a versenyélmény, hanem a kirándulás és a csapatépítés is fontos tényezői voltak a hétvégének. Ahogy az már megszokott, sportolóink rengeteg érmet szereztek, ezzel kajakosaink megkezdték a jövő évadra való felkészülést. Gratulálunk a srácoknak és felkészítő edzőiknek! Hajrá VVSI! (Fotó: Ocskay Nikolett)
Ocskay Leila K1-200m 1.HELY
Ocskay Leila K1-2000m 2.HELY
Ocskay Leila – Nemes Réka –Jenei Panna 200m váltó 2.HELY
Ocskay Lora K1-200m 3. HELY
Ocskay Lora-Gaál Liliána K2-1000m 3.HELY
Ocskay Lora K1-200m 4. hely
Morek Ádám - Gergő Barnabás Varga - Kövesdi Patrik K1 3*200m váltó 3. HELYBRONZ ÉREM***
Morek Ádám K1- 200m 5. HELYBRONZ ÉREM*** K1- 2000m 10.HELY
Szèp Virág Mk-1 2000m 2. HELY, Mk-1 200 m 3. HELY
Pándi Róbert Mk-1 2000m 5. HELY, MK-1 200 m 2. HELY
Kövesdi Patrik K-1 2000m 2. HELY , K-1 200 m 1. HELY
Varga Gergő K-1 2000m 6. HELY, K-1 200m 4. HELY
Nemes Rèka K-1 2000 m 2.. HELY, K-2 2000m 2. HELY
Pándi Szabolcs Mk-1 2000 m 5. HELY, Mk-1 200m 2. HELY
Pándi Szabolcs-Varga Dávid Mk-2 1000m 6. HELY
Varga Dávid 200m 6. HELY

 

Álláshirdetés

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a Tóparti Rehabilitációs Központ

Gyógytornász

munkakör betöltésére.

A jogviszony időtartama: határozott idejű jogviszony – 1 év

Foglalkoztatás jellege: naponta 8 óra

A munkavégzés helye: Fejér megye, 2484 Gárdony, Tópart u.17.

A beosztáshoz tartozó munkaköri feladatok:  A munkakör betöltéséhez szükséges szakképesítések képesítési követelményei alapján ellátandó tevékenységek. Gyógytornára szoruló mozgássérült személyek segítése, részvétel az állapotuk javulásában, rehabilitációjában.

Pályázati feltételek: - Cselekvőképesség, - Magyar állampolgárság, - Gyógytornász diploma - Büntetlen előélet, és annak igazolása, hogy nem áll a foglalkoztatástól való eltiltás hatálya alatt

 A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:  - Fényképes szakmai önéletrajz és motivációs levél fizetési igény megjelölésével. - Végzettséget, szakképzettséget igazoló okiratok másolata.

 A beosztás betölthetőségének időpontja:  A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. október 30.

A pályázatok benyújtásának módja: Elektronikus úton a berdo.gabor@toparti.hu e-mail címen keresztül.

A pályázat elbírálásának módja, rendje: Előzetes interjú, személyes találkozás után, a véleménynyilvánításra jogosultak véleményének kikérése után a fenntartó dönt.

Szent István Kupa - Hagyományos amatőr vitorlás verseny

Ideje: 2017. augusztus 19-20.

Célja: Az amatőr vitorlázók részére a verseny vitorlázásmegismertetése a régi vitorlázók (nem aktív versenyzők) számára versenylehetőség biztosítása.   
Rendező szerv: Velencei-tavi Vízisport Szövetség Verseny vezető: Bárdos Péter Felelős rendező: Bozóki Gábor 
Versenyorvos: Dr. Jancsó Miklós
Nevezés helye, ideje, díja: VVSI I. Kikötő (Darunál) 2017. augusztus 19. 18:00 – 20:00, 3000,- Ft/fő
Versenyprogram:
2017. augusztus 19., kormányos értekezlet 20:00óra, 21:00 óra éjszakai futam           
2017. augusztus 20. 10:00 óra túraverseny

Mindenki saját felelősségére vitorlázik!

Értékelés, díjazás: kategóriánként
Díjkiosztás és ebéd: a verseny befejezése után - 1 órával

"A sport legyen a szenvedélyed!"

 

Nyárzáró VVSI sportnap 2017. augusztus 27. 10.00 órától

VVSI - TUTU Sport SUP FESZTIVÁL
Biztos találkoztál már az új őrülettel, a SUP-pal. A Stand up paddling (vagy röviden csak SUP) egy meglehetősen fiatal sportág, ám már most rendkívüli népszerűségnek örvend az egész világon. A tevékenység rengeteg pozitív hatással van a testre és a lélekre egyaránt. Egyrészt fejleszti az egyensúly érzéket, az állóképességet és az erőnlétet; másrészt a víz és a természet közelsége, az ott végzett testmozgás miatt rendkívül jó hatással van a lélekre, segít levezetni a stresszt és kikapcsolódni, eltávolodni a hétköznapi gondoktól. Első alkalommal rendezünk versenyt ebben a sportágban. Nevezni saját és általunk biztosított hajóval is lehetséges. Több futam és több versenyszám, ügyességi pálya, SUP polo, SUP Team verseny. A rendezvény résztvevői: Azok az úszni tudó személyek, akik 2017. augusztus 18-ig a nevezési díjat befizették és aláírásukkal igazolják, hogy a részvételi feltételeket elfogadják! (18 év alatti indulóknál a szülő vagy edző is köteles aláírni!) Nevezési díjak előnevezés esetén: Egyéni számok: 2.500 Ft, amely az egyéni sprint és az ügyességi versenyszámokon való indulásra jogosít fel. (helyszíni nevezés esetén, a rendezvény napján: 4.000 Ft)
Csapat számok (3 fős csapat): 4.500 Ft, a SUP polo és a SUP sprint csapat versenyszámokon való indulásra jogosít fel. (helyszíni nevezés esetén, a rendezvény napján: 6.000 Ft)
Előnevezés határideje: 2017. augusztus 18. 12.00 óra
Díjazás: A verseny első három helyezettje kupa és oklevél díjazásban részesül.

IPA kóstoló
Manőver, Bríz, Dingi17, Kormorán. Mit jut eszedbe ezen szavak hallatán? Nem, kivételesen nem a vitorlázásról van szó. Egész napos IPA kóstóló a Bríz Étteremben kapható Balaton17 Brewing Co. által megalkotott és hosszú évek alatt finomított különleges házi söreivel. Professzionális kisüzemi technológia segítségével állítják elő azokat a különlegességeket, amiket ezen a napon, kedvezményes áron kóstolhatsz végig. A receptek evolúciója egy házi sörfőző közösség működésének kereteiből indult, ahol mechanikus-manuális módszerek alkalmazásával folyt a merész ötletek tesztelése.

Kosárlabda torna
A Fejér megyei bajnokság elit csapatai mérkőznek meg egymással az I. VVSI Kosárlabda Tornán. A mérkőzések egész nap zajlanak, a dobóversenyekre külsősök is jelentkezhetnek. A meccsek díjmentesen megtekinthetők.

Kilenc arany, két ezüst és négy bronz került a házigazda VVSI tarsolyába, 2017. július 23., Sukoró

Közel kétezer, 16 év alatti sportoló mérte össze a tudását a csütörtöktől vasárnapig tartó Kolonics György Emlékversenyen.
Az ország minden pontjáról érkeztek sportolók az év legfontosabb utánpótlás kajak-kenu versenyére, amit idén rengeteg látogató és kedvező időjárás kísért.
A Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) versenyzői kilenc alkalommal állhattak fel a dobogó legfelső fokára: a Nemes Réka, Jenei Panna kajak páros U14 1000 méteren illetve U13 4000 méteren nem talált legyőzőre. A Varga Gergő Barnabás, Kövesdi Patrik kajak kettős U14 4000 méteren végzett az élén, Morek Ádámmal kiegészülve pedig az U13-as 3x200 méteres váltót is megnyerték. Gaál Liliána és Ocskay Lora Barbara MK2 U12 2000 méteren arattak diadalt, Pándi Róberttel és Szász Balázzsal kiegészülve az MK1 U12 4x300 méter vegyes váltó aranyérmét is bezsebelték. Czeilinger Izabella és Ocskay Leila Olívia kajak páros nyakába U14 4000 méteren akasztották a legfényesebb érmet, de Halász Márton (K1 U13, 4000 m) és Czankov Vilmos (MK1 U13, 4000 m) is dicsőséget szerzett a klubnak. Ezüstöt a Varga Gergő Barnabás, Kövesdi Patrik (K2 U14, 1000 m) illetve Kovács Lilla (MK1 U13, 4000 m) szerzett, míg bronzérmet a Varró Péter, Pákozdi Máté, Károlyi Bende (C1 U15-U16, 3x200 m) trión kívül a Pákozdi Máté, Károlyi Bende (C2 U16, 1000 m) kettős, illetve a Czeilinger Izabella, Kovács Lilla, Baráth Noémi, Horváth Hanna Eszter (K4 U13-U14, 1000 m) és a Kuti Nina, Kovács Gergely, Gyirmóthy Csanád (C1 U14, 3x200 m) négyes szerzett az együttesének. - Színvonalas viadalon a kölyök korcsoportunk, a kajakosaink és Major Ildikó tanítványai nyújtottak kiemelkedőt - mondta Angyal Zoltán, a VVSI szakmai igazgatója.
Forrás: http://feol.hu/sport/kolonics-gyorgy-emlekverseny-velencei-to-kajak-kenu...

Magyar Bajnokok:

Halász Márton K-1 U13 4000m
Czeilinger Izabella - Ocskai Leila U14 4000m
Kövesdi Patrik - Varga Gergő K-2 U14 4000m

Kövesdi Patrik - Varga Gergő – Morek Ádám U13 3x200m váltó
Jenei Panna-Nemes Rèka K-2 U14 1000m
Jenei Panna-Nemes Rèka K-2 U13 4000m

Jöhet Sukoró, jöjjenek a fiatalok!

Csütörtöktől vasárnapig (2017.07.20-23.) a legfiatalabb versenyzőink kerülnek fókuszba, hiszen a hagyományoknak megfelelően Sukorón rendezi meg a szövetség a Gyermek, Kölyök és Serdülő Magyar Bajnokságot, amely Kolonics György Emlékverseny is egyben. Hogy mennyire népszerű sportág a kajak-kenu a fiatalok körében, jól mutatja a gyermek, kölyök és serdülő bajnokság egyre népesebb mezőnye. A szokásos három nap helyett tavaly már négy naposra bővült a verseny programja, idén sincs ez másként: 84 egyesület közel 2000 versenyzője áll majd rajthoz a hétvége során. A legtöbb nevezést a KSI, a Démász-Szeged, a Graboplast Győri VSE és az UTE adta le, de olyan kis egyesületek versenyzői is ott lesznek a rajtnál, mint az Ordana Kajak-Kenu Klub, a Nyergesújfalu SE vagy éppen a Lehetőség SE, amelyet egyetlen hölgy kajakos képvisel.

A serdülő korosztály számára a verseny a szokásoknak megfelelően válogató lesz az Olimpiai Reménységek Versenyére, és ebben a korcsoportban olyan tehetségekkel is találkozhatunk, akik jövő héten már az ifjúsági világbajnokságon képviselik a magyar színeket, így rajthoz áll Csikós Zsóka és Kőhalmi Emese is. A kölyök korcsoport számára is fontos esemény a bajnokság: az eredmények alapján jelölik ki a válogatottakat, akik ősszel és tavasszal a szövetség által szervezett központi edzőtáborozáson vehetnek részt. Sőt, aki a válogatott tagja lesz, augusztus végén négynapos közös vízitúrán vehet részt a Vízivándor program útvonalain.
És itt még nincs vége a kihívások sorának…
A kajak.hu az U11-es korosztály legjobb lány és fiú versenyzőjének egy-egy Nelo kajakot ajánlott fel egy éves használatra, és továbbra is folyhat a küzdelem a WebEye „piros hajókért”, amelyet az U14-es korosztály legjobb fiú és lány kajakosa, illetve fiú kenusa kap majd, a Hódy pedig a legjobb női kenus számára biztosít sporteszközt. (forrás: kajakkenusport.hu)

Oldalak