Fortuna ismét a mieinkkel együtt futott a Nagy Hideg-hegyen

Nem vittek magukkal hajót a Börzsönybe a Velencei-tavi Vízi Sportiskola ifjú kajakosai és kenusai, hiszen futóversenyre mentek, mégis megint egy új kenuval tértek haza. Megint, ahogyan tavaly is! Ám nem ez volt számukra az idei hegyi futás egyetlen szerencsés mozzanata.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség november 17-én, szombaton rendezte meg a téli felkészülési idény nyitányaként hagyományos dunakanyari futóversenyét, a Nagy Hideg-hegy Futást. A szervezők ezúttal is hangsúlyozták, hogy fő céljuk nem a versengés, hanem a sportág, a kajak és kenu szakágak összekovácsolása. Ennek megfelelően ezernél több sportoló regisztrált és jött el az ország minden vízpartjáról. A VVSI-t negyven 10-17 éves korú kajakos és kenus képviselte négy edzőjük – Szabó Mónika, Horgos Lajos, Hubik András és Porteleki Zsolt – kíséretében. Két és félórányi autóbuszozás után értek el Királyrétre, a Cseresznyefai parkolóba, ahonnan tíz órakor rajtolt el a mezőny. Versenyzők és edzők vegyesen, több mint ezren.

„Komoly erőpróbát jelentett ez mindannyiunk számára, hiszen a hét és fél kilométeres táv utolsó másfél kilométere igazi hegyi pálya volt, 460 méteres szintkülönbséget kellett leküzdenünk – mondja a kenusok mestere Porteleki Zsolt, aki kajakos edzőtársával, Szabó Mónikával együtt szintén rajthoz állt. – De éppen az ilyen kihívások segítik leginkább a csapatépítést hazai szakági és országos szinten egyaránt. A rajt előtt alkalmunk nyílt beszélgetni az edző kollégákkal, a gyerekek pedig a más klubokban versenyző barátaikkal, riválisaikkal találkozhattak.”

A mieink közül a legfürgébbek alig egy matekórányi idő alatt, 43 perc körül értek fel a csúcsra. Ami a legfontosabb, a távot valamennyien, még a legkisebbek is teljesítették és megérinthették a Nagy Hideg-hegy tetejének 864 métert jelző magassági kövét. Valamennyi célba érkezőt forró tea és csokoládé várta.

„Meg a Dunakanyar csodálatos panorámája, hiszen nagy szerencsénkre tiszta, napos időt fogtunk ki. Nem úgy, mint az utóbbi két esős, ködös évben – teszi hozzá a kajakosok edzője, Horgos Lajos, aki legalább tízedik alkalommal hozta el ide tanítványait. – Fenn a csúcson, ahol szinte harapni lehetett a levegőt, megint alkalom nyílt egy kis beszélgetésre, barátkozásra. Aztán a visszautat is futva tették meg a gyerekek, mi mást is tehettek volna lejtmenetben, úgyhogy összességében tizenöt kilométert szaladtak ezen a szép szombati napon.”

Amelyet lenn a parkolóban még szebbé tett Fortuna istenasszony újabb kegye. A különdíjak sorsolásán a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által felajánlott kajakot a gödi egyesület, míg a kenut ismét, immár másodszor egymás után a VVSI csapata nyerte meg! Nem kis dolog ez, hiszen közel harminc esélyes között lett megint mienk a versenyhajó!

Amit azonban talán még ennél is nagyobb szerencsének tarthatunk: a börzsönyi Nagy Hideg-hegy komoly erőpróbájának idén is minden ifjú kajakosunk és kenusunk sikeresen, sérülés nélkül tudott eleget tenni.


VVSI-s sportolói portré - Kuti Nina

Kuti Nina: Jól megy alattam a hajó!

A Velencei-tavi Vízi Sportiskola egyik legnagyobb szakmai ígéretének a kenus Kuti Ninát tartják. Az intézmény aktív sportolói között ő az egyetlen, aki kajak és kenu szakágban is országos bajnokságot tudott nyerni. Ifjúsági válogatottként idén az olimpiai reménységek nemzetközi versenyén is letette névjegyét – és még csak tizenöt esztendős…

„Siófokon születtem és már négy évesen sportolni kezdtem: fociztam, úsztam, triatlonoztam – emlékszik vissza a nem is olyan régmúlt időkre Nina, aki a sportot a családban is meghonosította. – A művészi hajlamú Donát bátyámat nem sikerült ugyan eltántorítanom a zongorától és orgonától, de Melanie nővérem jógázni tanul, anyukám pedig, aki nem volt nagy sportbarát, ma már lelkesen fut. Gyakran együtt rójuk a kilométereket. Anyuval lakom, s ő nagyon sok áldozatot hoz azért, hogy élsportoló lehessek.”

Az eredményeit látva már ma is az. Hét éve kezdett kajakozni a VVSI-nél, amikor a közeli Székesfehérvárra költöztek. Kivételes tehetsége, rátermettsége hamar megmutatkozott, kitartása és szorgalma már egy év elteltével meghozta első érmét. Azután versenyek, helyezések és további érmek sora következett, két országos bajnoki címmel tetézve. Szépen ívelő kajakos pályáját azonban egy sérülés szinte szó szerint derékba törte. A huzamosabb ülés is nehezére esett, hát még az ülve evezés! Mivel a vízi sporttal nem akart szakítani, úgy döntött, hogy átigazol a kenusokhoz. Talán akkor még nem ismerte, vagy nem vette komolyan a jelmondatukat: Eső, szél, napsugár, fájdalom a barátunk.

„Az első év nagyon keményen telt, a kenus edzések sokkal nehezebbek voltak számomra, mint sérülten a kajakos tréningek. Egészen más a hajó, a lapát, fél térden az evezés teljesen újfajta mozgáskoordinációt kíván, más izmokat mozgat meg. A sok szenvedés ellenére fel sem merült bennem, hogy feladom. Bizonyítani akartam az első, mindmáig egyetlen edzőmnek, Porteleki Zsoltnak, akivel nagyon jól megértjük egymást. Kiváló a kenus csapatunk, s bár a lányok csak mutatóban szerepelnek benne, a fiúk nagyon rendesek. A régi kajakos társaimmal is megmaradt a közvetlen kapcsolat. Ez a baráti légkör is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy fokozatosan ráéreztem a kenura, elhittem, van érzékem hozzá. A második évtől jöttek az eredmények is, egyre motiváltabb lettem. Idén már úgy éreztem, hogy teljesen magamra találtam és jól megy alattam a hajó!”

„Nina a sérülését követően óriási fegyvertényt hajtott végre – idézi fel a három évvel korábbi eseményeket edzője, Porteleki Zsolt. –Már kétszeres országos bajnok volt kajakozásban, s amikor ennek folytatása lehetetlenné vált számára, nem elégedett meg a korábbi babérokkal. A nehezebb utat, az új kihívást választotta, hiszen mint mondani szokták, a kajakozásban és a kenuzásban csak a víz közös. A legkeményebb időszakokban is olyan hozzáállást mutatott, hogy az ember szinte megkönnyezte meghatottságában… A magam részéről nemcsak a sportban, hanem a sorsban is hiszek. A sors kezét látom abban, hogy három évvel ezelőtt, amikor egy hosszabb szünet után tértem vissza az edzői pályámra, mindjárt egy ilyen kivételes tehetséggel kezdhettem dolgozni. Nina két és fél év munkájával ötévnyi hátrányt hozott be, hiszen a legnagyobb országos vetélytársai már kilenc évesen kenuba szálltak. Egy csupa szív, jólelkű kislány, rendkívül ügyes, jó mozgáskoordinációval rendelkezik, emellett kiváló versenyzői alkat. Olykor azért szeleburdi, hiszen most lépett a serdülő korba, kicsit még érnie kell, de erre van időnk. Persze, már idén is fantasztikus évet zártunk, amire májusban még nem mertem volna fogadni.”

Egy májusi versenyen találta meg jó szemmel az edző Nina párját Horányi Dóra, a Váci Kajak-kenu SE sportolója személyében. Négyhavi közös edzőtáborozás után az augusztusi szolnoki Magyar Bajnokságon a Kuti Nina – Horányi Dóra páros 500 méteren az U15-U16-os kategóriában bronzérmet, míg a fölötte lévő korcsoportban aranyérmet nyert.

Előtte júliusban, a Vidék Bajnokságon, Nina két bronzérmet szerzett. Szeptemberben az Olimpiai Reménységek Versenyén a lengyelországi Poznanban a Kuti-Horányi kenu páros 200 és 500 méteren egyaránt 5. helyezést ért el. Ez volt első nemzetközi versenyük. Az ígéretes kettős tagjai igazi barátnők lettek. Sok egyéb mellett az is közös bennük, hogy mindketten magántanulók, így több lehetőségük lesz a közös felkészülésre. Nina azért igyekszik minél gyakrabban bejárni a székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium 10. osztályának óráira is, mert amelyik tantárgyból három jegyet összegyűjt, abból januárban nem kell vizsgát tennie. Novemberben kezdődik a téli felkészülési időszak, de ő leginkább a márciusi első erőfelmérő versenyeket várja.

„ A kenut inkább férfias szakágnak tartják, talán azért, mert női futamokat nem indítottak eddig az olimpiákon – mérlegeli a jelenlegi helyzetet Porteleki Zsolt edző. – Párizsban 2024-ben azonban már olimpiai szám lesz a női kenu is, egyesben 200 és párosban 500 méteren. Pontosan azokon a távokon, amelyeken leginkább Nina is versenyez. Meggyőződésem, hogy az adottságai révén olimpiai bajnoknak termett, de még hat évnyi kemény munka áll előtte. Óriási mozgósítás várható a hazai sportéletben annak érdekében, hogy az új női olimpiai kenus számokban is helytálljunk, nagy lesz a versengés. Komoly segítséget jelent, hogy a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. kiváló konditermet, tanmedencét és evezős pályát biztosít számunkra. A további sikerek személyi, tárgyi feltételei tehát adottak Agárdon és Sukorón.”

„Nem titkolt álmom, hogy indulhassak a 2024-es párizsi olimpián – igazolja ebben is az összhangot edzőjével Kuti Nina. – Magamról úgy tartom, hogy sprinter vagyok. A 200 méteres távot kedvelem leginkább, de a másik ötkarikás szám, a páros 500 m sem áll távol tőlem, ahogyan ezt Horányi Dórával idén többször bizonyítottuk. Tokióig azonban még egész sor hazai és nemzetközi verseny vár rám. Éppen ezért nem szívesen hangoztatom, hogy kenus leszek, ha nagy leszek, hiszen a saját szomorú tapasztalatom megtanított arra, hogy bármikor beüthet egy sérülés, amely széttöri az álmokat. Ám amíg a lapátolásban örömömet lelem, az edzőmmel szót értek és a vizesek között jól érzem magam, ahogyan mindezeket most is elmondhatom, addig a legfőbb cél mindig a hajóm orra előtt fog lebegni és mindent háttérbe szorít az életemben.”

 

Kajakosaink Tatán is állták a szelet


Fülöp András Emlékverseny 2018. október 06.

Idén október első szombatján rendezte meg a Tatai Hódy Sport Egyesület hagyományos Fülöp András Emlékversenyét a kajakozók számára. A meghívásos népszerűsítő megmérettetésen ismét részt vettek a Velencei-tavi Vízi Sportiskola növendékei, akik az összesített pontversenyben az ország tucatnyi csapata közül a házigazdák mögött az előkelő 2. helyen végeztek.

„Az ilyen népszerűsítő sportversenyek egyik nagy előnye, hogy a kicsiket, a kezdőket is nevezhetjük, és akár több futamban is indulhatnak – értékeli az eseményt Major Ildikó edző. – Most negyedik alkalommal voltam Tatán, a csoportomból 11 kezdő és 10 versenyző gyereket vittem. Edzőtársaim, Szabó Mónika és Horgos Lajos további 18 versenyzőt hoztak, közöttük már serdülő korosztályúak is voltak. Sajnos, a tatai egyesületnek nincs kenu szakosztálya, ilyen futamot nem indítottak, így a kenusaink nem tarthattak velünk. Sportiskolánk kajakosainak jelentős része azonban versenybe szállt a tatai Öreg-tavon.”

A gyerekek izgatottan várták az utazást, a reggeli 7 órai sukorói indulásról senki sem késett el. Este hatra pedig már otthon is voltak. Hanem ami eközben történt! A kicsiknek különleges élményt jelentett, hogy a nagyobbakat testközelből láthatták készülődni és versenyezni. Persze, a versengésből nekik is jutott bőven, hiszen három kategóriában is összemérhették erejüket, tudásukat: 10 éves korig összevonva, a 11 és 12 évesek korosztályonként.

„Az emlékverseny egyik különlegessége a kicsik számára épített ügyességi pálya volt, amelyen három korcsoportban többek között hátramenet és bólyák kerülése tette őket próbára – avat be a szakmai részletekbe az edzőnő. – Itt is, mint minden futamban, az első hat helyezettet díjazták, és ők szereztek pontokat. A szervezők idén is kitettek magukért. A korrekt versenyfeltételek mellett nemcsak üdítővel szolgáltak, hanem palacsinta hegyekkel is meglepték az ifjú versenyzőket! Egyébként szép napos időnk volt, de az erős szél gyakran fodrozott komoly hullámokat a tatai Öreg-tóra. A mi, Velencei-tavon edzett versenyzőinknek azonban ez már nem volt újdonság, a július végi országos utánpótlás bajnokságon, Faddon is állták a dunai szelet. Egy-két borulás azért Tatán is előfordult. Az ügyességi pályán a 9 éves Kvak Zoltán kapott váratlan oldalhullámot és beborult. Semmi baj, Ildi néni – mondta nekem, amikor kievickélt a partra – átveszem a ruhámat és folytatom! Aztán 4. helyezést szerzett.”

A gyerekek lelkesedésére jellemző, hogy többen nemcsak a két futamukat, hanem három órás pihenő után még egy harmadikat is teljesítettek. Az emlékverseny jellegéből adódóan az edzőknek lehetőségük volt úgynevezett „felnevezésre”, tehát például serdülő versenyzőt ifi-korosztályban is indíthattak. Így esett aztán, hogy a 15 éves Varga Gergő és Morek Ádám, akik a saját korosztályos futamaikat megnyerték, indultak a 16 és 17 évesek között is, és ott további három dobogós és egy pontszerző 5. helyet szereztek! Ugyancsak triplázott a 11 éves Szép Virág, aki a saját és a 12 évesek futamában, valamint az ügyességi pályán két dobogós és egy pontszerző helyen végzett.

Összességében a VVSI versenyzői a tatai Fülöp András Emlékversenyen 26 dobogós - 10 első, 6-6 második és harmadik -, továbbá 13 pontszerző helyezést szereztek. (A részletes eredménylista ide kattintva megtekinthető.) Ezzel, mint korábban jeleztük, az összesített pontversenyben csupán a házigazdák csapata tudott megelőzni minket.

Utánpótlás nevelő sportiskolánk kajakosai az eredményes 2018. esztendőt egy emlékezetes, és nem kevésbé eredményes évadzáró versennyel koronázták. Mint egyik edzőjük, Major Ildikó is hangsúlyozta, a tatai emlékverseny nemcsak a dobogósoknak és pontszerzőknek, hanem minden egyes résztvevőnek olyan sikerélményt nyújtott, amely megőrzi a gyerekekben a kajak, a víz, a természet szeretetét és a versenyzés szellemét az előttünk álló hosszú téli hónapokban is.

Eredmények:

Fülöp András Emlékverseny 2018

Pándi Róbert U13 MK-1 1. hely

Varga Gergő U15 K-1 1. hely

Morek Ádám U15 K-1 3. hely

Nemes Réka U15 K-1 1. hely

Kovács Lilla U 15 K-1 2. hely

Jenei Panna U15 K-1 4. hely

Zákány Máté U11 MK-1 1. hely

Pándi Szabolcs U11 MK-1 5. hely

Szép Virág U11 MK-1 3. hely

Jeszkel Panna MK-1 4. hely

Gaál Botond U9 MK-1 4. hely

Kvak Zoltán U9 MK-1 5. hely

Zubik Bence U9 MK-1 6. hely

Gaál Zsombor U8 MK-1 1. hely

Nemes Réka U14 K-1 1. hely

Kovács Lilla U14 K-1 2. hely

Jenei Panna U14 K-1 4. hely

Ocskay Lora U14 K-1 6. hely

Varga Gergő U16 K-1 2. hely

Morek Ádám U16 K-1 3. hely

Nagy Becel U12 MK-1 5. hely

Szép Virág U12 MK-1 5. hely

Steigervald Viktória U12 MK-1 6. hely

Pándi Róbert U13 K-1 1. hely

Nagy Bercel U13 K-1 6. hely

Gaál Liliána U13 K-1 2. hely

Ocskay Lora U13 K-1 3. hely

Varga Gergő U17-18 K-1 3. hely

Morek Ádám U17-18 K-1 6. hely

Nagy Bercel U12 Ügyességi Pálya 4. hely

Pándi Szabolcs U11 Ügyességi Pálya 1. hely

Szép Virág U11 Ügyességi Pálya 2. hely

Pesa Péter U10 Ügyességi Pálya 2. hely

Csuport Péter U10 Ügyességi Pálya 3. hely

Lovász Levente U10 Ügyességi Pálya 4. hely

Kovács Lili U9 Ügyességi Pálya 1. hely

Gaál Zsombor U9. Ügyességi Pálya 3. hely

Kvak Zoltán U9 Ügyességi Pálya 4. hely

Zubik Bence U9 Ügyességi Pálya 6. hely

A VVSI 2. lett a pontversenyben. Gratulálunk sportolóinknak és felkészítő edzőiknek!

Nagy Zoltán Emlékverseny 2018.09.23. Szolnok

Szolnok Nagy Zoltán Emlékverseny
2018.09.23. Szolnok
Hétvégén a VVSI kajakosai és kenusai Szolnokon vettek részt a Nagy Zoltán emlékversenyen. Kiváló eredményekkel tértek haza sportolóink:
2000 m
I. hely: Pándi Róbert Nemes Rèka, Kövesdi Patrik, Ocskay Leila
II. hely: Ocskay Lora,
III: hely: Kovács Lilla
V. hely: Gaál Liliána, Jenei Panna, Szép Virág, Nagy Bercel
200 m
I. hely: Jenei Panna, Kövesdi Patrik
II. hely: Nemes Rèka, Ocskay Lora
III. hely: Kovács Lilla
IV hely: Nemes Rèka-Kövesdi Patrik
V. hely: Pándi Róbert, Morek Ádám, Kovács Lilla-Varga Gergő
Az emlékkupát V. évfolyamban, az összetett legjobb eredmènnyel Kövesdi Patrik vehette át ,az elhunyt Nagy Zoltán èdesanyjától.
Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítő edzőiknek! Hajrá VVSI!

Az egykori kiváló sportoló és edző emlékére megrendezendő versenyre immáron másfél évtizede érkeznek az országos számos pontjáról versenyzők, egyesületek. Nagy Zoltán emblematikus képviselője volt a szolnoki kajak-kenu sportágnak, halála is a Holt-Tiszai Vizisport Telepen érte: azon a helyen, ahol élete legtöbb idejét töltötte. Az emlékversenyen nem csupán tisztelegnek egykori sporttársai a kiváló kajakos előtt, hanem színvonalas versenyzésükkel emelik évről-évre az esemény rangját. Az utóbbi években egyre többen érkeznek a verseny alkalmából Szolnokra, ami felettébb jó szolgálatára válik a sportág népszerűsítésének. A hagyományosan minden év szeptemberében megrendezett verseny a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos versenynaptárának állandó szereplője, így nem csupán a lokális sportolóknak jelent kihívást a versenyen való részvétel.

 

Olimpiai reménységek versenye

2018. 09. 14-16.
Lengyelország, Poznan
A hétvégén 35 nemzet sportolói versenyeztek a jóbarátainknál, és nagy örömmel tudatjuk, hogy a VVSI sportolói nagyon szép eredményekkel tértek haza. Első helyezést ért el Kövesdi Patrik K-1 500m-es számban. Ocskay Leila K-1 1000m V. helyet szerzett, valamint Kuti Nina C-2 200m-en (Horányi Dórával) szintén V. helyezést ért el, csakúgy, mint a C-2 500m-en. Gratulálunk a sportolóknak és felkészítő edzőiknek a kimagasló eredményért! Hajrá VVSI!

 

Serdülő, Ifjúsági és U23 Magyar Bajnokság, SZOLNOK 2018.08.02-05.

Csütörtöktől vasárnapig tartott a serdülő, ifjúsági és U23-as magyar bajnokság Szolnokon. A bajnokság egyben válogató volt a szeptember 14-16 közötti, Poznanban megrendezendő Olimpiai Reménységek Versenyére. Szép sikereket értek el a VVSI-s sportolók!
1. hely
K2 U15 1000 m Kövesdi Patrik – Nagy Raul (Tolna)
K4 U15-U16 1000 m Fodor Napsugár (KSI) – Sági Alíz (KSI) – Várkonyi Sarolta (KSI) – Nemes Réka
K1 U15 500 m Kövesdi Patrik
K2 U15 500 m Morek Ádám – Varga Gergő Barnabás
K1 U15-U16 3x200 m váltó Kövesdi Patrik - Morek Ádám – Varga Gergő Barnabás
K1 U15 2000 m Ocskay Leila Olívia
C2 U17-U18 500 m Kuti Nina – Horányi Dóra (Váci Kajak-Kenu SE)
2. hely
K1 U15 1000 m Ocskay Leila Olívia
K1 U15 2000 m Kövesdi Patrik
C2 U15-U16 500 m Kuti Nina – Horányi Dóra (Váci Kajak-Kenu SE)
3. hely
K2 U15 2000 m Morek Ádám – Varga Gergő Barnabás
6. hely
K2 U15 1000 m Morek Ádám – Varga Gergő Barnabás
K2 U15 1000 m Ocskay Leila Olívia – Újfalvi Laura (UTE)
C1 U17-U18 4000 m Varró Péter
7. hely
K4 U15 1000 m Kovács Lilla – Jenei Panna – Helyi Lili (Mosonmagyaróvár) – Élő Eszter (Mosonmagyaróvár)
K2 U17-U18 200 m Szilágyi Dóra – Székely Dorka Alíz (Dunaferr)
9. hely C1 U15 2000 m Kovács Gergely
11. hely C1 U15-U16 2000 m Kuti Nina
14. hely C1 U15 2000 m Gyimóthy Csanád
A magyar bajnoki eredmények alapján serdülő válogatott: Ocskay Leila Olívia, Kövesdi Patrik, Morek Ádám, Varga Gergő Barnabás, Kuti Nina
Olimpiai Reménységek Versenyén, Poznanban induló versenyzők és számaik, a válogató számok alapján
Kövesdi Patrik, K-1 500m, K-4 1000m
Ocskay Leila, K-1 1000m, K-4 1000m
Kuti Nina, C-2 500m
Gratulálunk sportolóinknak és felkészítő edzőiknek! Hajrá VVSI!
 

Petkó Afrikában!

Az elkövetkező négy esztendőben egy régi-új helyszín, a dél-afrikai Pretoria államban található Roodeplaat Dam lesz az egyik felkészülési bázisa a magyar kajak-kenu sportnak. A szövetség nemrégiben elindította hajószállítmányát, több mint negyven kajak és kenu, valamint motorosok várják márciustól versenyzőinket. Petkó András sportolónk is itt készül fel, most jár a 4 hetes tavaszi felkészülés felénél. Elmondása szerint a szálláson vannak nehézségek, amikhez muszáj alkalmazkodnia. A víz többnyire jó, a felkészüléshez alkalmas. Petkó télen komoly térd sérülést szenvedett, ami a téli felkészülés utolsó heteit nagyban hátráltatta és a vízi munkában is komoly fájdalmakat okozott neki. Ezt követően utazott ki a válogatottal Afrikába, ahol a hirtelen jött meleg, szintén megterhelte a lábát. Az első két hét fájdalmakkal teli szenvedése után, most megpróbálja minden edzésre összeszedni magát, de az elkövetkező időszak igen kemény lesz neki az edzések terén.


Kajak-Kenu Fizikai Felmérő (2017.02.13., Győr)

A szokásos helyszíneken, Győrben, Pakson és Tiszaújvárosban rendezték meg a téli Héraklész fizikai felmérő versenyeket. Fiatal sportolóink ismét nagyot mentek.
Eredmények:2. hely ezüstérem: Varró Péter, 3. hely bronzérem: Kövesdi Patrik, 4. hely bronzérem: Nemes Réka, Pintér Gergő, Nagy Noel, 6. hely: Kovács Gergely, Károlyi Bende, Jenei Panna, Ocskay Leila. Idén ez az első olyan verseny a kajakosok részére, amely megtöri a kemény, monoton szárazföldi felkészülést. A képen Kövesdi Patrik (jobb oldalon), mellette a vízen is legnagyobb és legjobb ellenfelei. Patrik próbái: Cooper futás: 3233 m, Húzódzkodás 30" alatt 27, Lábemelés függésben bordásfalon kéz érintésével 1' alatt 27. Gratulálunk Srácok! Hajrá VVSI!

Petkóék befejezték az idei versenyszezont

2016. augusztus 5 — 7. Ifjúsági és U23 Magyar Bajnokság, Parakenu Felmérő Verseny, Szeged
A hétvége lezárta az idei versenyszezont Petkóék részére. András több számban is indult, ebből egyszer állhatott fel a dobogó második fokára Fekete Ádámmal. „Sikerült minden számban jól teljesítenem, és ezzel bizonyítottam, hogy nem csak párosban van esélyem a legjobbak közé bekerülni.” - mondta András. Most hosszabb pihenő következik és töltődés, hogy jövőre újabb sikereket érjenek el. Petkó Andris eredményei egyesben: 1000 m 5. hely, 500 m 6. hely, 5000 m 5. hely
Gratulálunk Srácok! Hajrá VVSI!

VVSI-s Éremeső a hétvégén!!!

Magyar Bajnokság, Kolonics Emlékverseny
2016.07.28-31. Sukoró
Hubik András, Horgos Lajos, Porteleki Zsolt és Major Ildikó sportolói nagyon szép eredményeket értek hazai pályán az év legmeghatározóbb kajak-kenu versenyén. Ildikó csapatából a válogató számok alapján 5 sportolónk válogatott lett: Halász Márton, Varga Gergő, Kövesdi Patrik, Kovács Lilla, Horváth Hanna. A maradék helyekre a Dunai István Emlékversenyen, keretfeltöltőn lehet még bekerülni.
Magyar Bajnok:
Halász Márton Mk-1 2000m
Gaál Liliána-Ocskay Lora Mk-2 2000m
3x300m Mk-1 váltó Halász Márton-Lengyel Marcell-Bed Imre
3x300m K-1 váltó Varga Gergő-Kövesdi Patrik-Morek Ádám
Ezüstérmesek:
K-2 4000m Kövesdi Patrik-Varga Gergő
Mk-2 2000m Kovács Lilla-Horváth Hanna
4x200m Mk-1 váltó Jenei Panna-Kovács Lilla-Nemes Reka-Horváth Hanna
4x200m Mk-1 váltó Pándi Róbert-Ocskay Lora-Gaál Liliána-Szász Balázs
Bronzérmesek
3. hely:
K-2 4000m Czeilinger Izabella -Ocskay Leila
Mk-2 2000m Jenei Panna-Kovács Lilla
3x300m váltó Próder Anna-Varga Balázs-Schindele Ádám
3x300m váltó Kóti Bernadett-Valdinger Bálint-Kovács Gergely
4. hely:
C-4 500m Varga Balázs-Pákozdi Máte-Szabó Bálint-Károlyi Bende
5. hely:
Schindele Ádám K-1 2000m
Pákozdi Benedek K-1 2000m
6. hely:
Szabó Bálint C-1 2000m+200m
Gratulálunk Fiúk, Lányok! Büszkék vagyunk rátok! Hajrá VVSI!

Irány Minszk!

A Petkó-Fekete páros bebiztosította magát a Minszkben megrendezésre kerülő U23-as világbajnokságra! Rajt/cél győzelmet arattak, magabiztosan hozták a formát, 5 másodperces fölénnyel nyertek! (2016. június 30. — július 3. II. Ifjúsági és U23 Válogató) ”Már vártuk a versenyt, kicsit izgultunk, mivel ezeknek az egységeknek nem láttuk a teljesítményüket. Magabiztosan és felkészülten álltunk be a rajtba.” - nyilatkozta a győztes egység. „A következő időszakban nagyon kemény munka, speciális felkészülés vár a versenyzőkre. A verseny előtt nem csak fizikailag, hanem mentálisan is fel kell készülni és el kell viselniük a rájuk nehezedő nyomást is. Ha ezt a munkát lelkiismeretesen elvégzik, megjön a várva várt eredmény.”- mesélte a páros egyik edzője, Hubik András. Gratulálunk Fiúk! Hajrá VVSI! http://feol.hu/sport/siker-utan-siker-elott-1777203

Felnőtt Tájékoztató és Parakenu VB. Válogató Verseny, Szolnok

A hétvégén (2016.04.23-24.) került megrendezésre az idei év első felnőtt versenye a „Felnőtt tájékoztató”. A magyar kajak-kenu sport színe-java vett részt az egyes futamokban. A két napos verseny második napján jött a szél és az eső, ami a legprofibbak számára is komoly megpróbáltatás volt. Döntőbe jutott Petkó András, a VVSI versenyzője, aki végül a 8. helyen végzett. „Kemény előfutamot kaptam, ami az időeredményeken és a rajthoz állók neve alapján is jól látszott. A döntőbe rajtam kívül, még három U23-as versenyzőnek sikerült beverekedni magát, akik így bizonyították, hogy saját korcsoportjukban az élvonalban helyezkednek el.” – számolt be a versenyről András. Edzője, Hubik András pozitívan értékelte a hétvégét, elmondása szerint András jó teljesítményt nyújtott és rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban. „Szeretnénk egy jó párt keresni Andrásnak és ehhez az kell, hogy egyesben bizonyítson. A 8. hely önmagában nem rossz eredmény ebben a mezőnyben, de így az is kiderült, hogy Ő a 3. legjobb baloldalon kenuzó versenyző.” – értékelt Hubik András a versenyt követően. Ezzel az eredménnyel valószínűsíthetően könnyebb lesz a pár választása Andris részére.

Hosszú evezés Gödön

A múlt hét végén, szombaton (2016.04.16.) a VVSI kajakosai Gödre utaztak, hogy egy rendkívül fárasztó edzést dolgozzanak ki. A Gödi Kajak-kenu Egyesület nagy szeretettel fogadta Major Ildikó tanítványait. A 25 fős csapat a 35 kilométeres távot többszöri kiszállással teljesítette. Az indulás a csónakháztól volt és 17.5 km-el lejjebb pedig a forduló!

Az edzést nehezítette, hogy folyás iránnyal szembe kellet a táv második felét teljesíteni. A kissebek párosban a nagyobbak egyesben indultak, mindenkinek volt párja és egy üveg vize a hajóban. A tavaszi hosszú evezéseknek nagyon fontos szerepe van a felkészülésben, egy bizonyos km elérése után kimerül a test és sokkal gazdaságosabban kezd mozogni, így letisztul a mozgás, emellett fejlődik az állóképesség is. „Ennek a speciális edzésnek az volt a legfőbb célja, hogy a gyerekek megismerjék, hogy milyen a folyó vízen való evezés és milyen akadályokkal kell megküzdeni, ami egy álló vízen nincs. Megtapasztalták, hogy egy ilyen hosszú távon mekkora igénybe vételnek van kitéve a szervezet – meséli Ildikó. Nemcsak edzés értéke volt az evezésnek, hanem az otthoni környezetből való kiszakadást és a monotonitást felszabadította ez a különleges edzés, ezen kívül javult a munkához való hozzáállásuk és a csapatszellem. Sportolóink a most megszerzett tudást, tapasztalatot pár hét múlva tudják kamatoztatni a Győrben megrendezésre kerülő Maraton Magyar Bajnokságon. Úgy gondolom, hogy könnyebben veszik majd az akadályokat, megpróbáltatásokat a verseny során.” A fiatal versenyzők a fárasztó edzés ellenére nagyon élvezték a csodálatos tájat és a jó időt, kis betekintést nyertek a Duna élővilágába is. Élményekkel gazdagon térhettek haza, itthon folytatják a kemény munkát és készülnek a következő versenyre.

Győr, Maraton Magyar Bajnokság VVSI eredményei

Halász Márton Mk-1 Gyermek 5 km 1.hely
Kovács Lilla- Nemes Réka Mk-2  Gyermek 5 km 1. hely
Szellák Szabina K-1 Kölyök 10 km 4. hely
Pándi Róbert Mk-1 Gyermek 5 km 4. hely
Gaál Liliána Mk-1 Gyermek 5 km 6. hely
Béd Imre-Lengyel Marcell  Mk-2 Gyermek 5 km 6. hely
Ocskay Leila-Kuti Nina  Mk-2 Gyermek 5 km 6. hely
Varró Péter C-1 Kölyök 10 km 9. hely
Pákozdi Máté C-1 Kölyök 10 km 12 . hely
Jenei Panna Mk-1 Gyermek 5 km 13. hely
Barti Olivér Lakatos László K-2 ifi 22 km 14. hely
Valdinger Bálint K-1 Kölyök 10 km 14. hely
Kóti Bernadett K-1 Kölyök 10 km 15. hely (úgy kapott ki az elsőtől 7 percet, hogy a hajófogó beborította, visszaült, utolérte a futamát és még le is előzött pár embert)
Orisek Milán Mk-1 Gyermek 5 km 15. hely
Varga Balázs C-1 Serdülő 15 km 17. hely
Szilágyi Dóra K-2 Kölyök 10 km 18. hely
Szabó Bálint C-1 Kölyök 10 km 18. hely
Varga Gergő Mk-1 Gyermek 18. hely
Kovács Márk K-1 Felnőtt 30 km 19. hely
Lakatos László K-1 Ifi 22 km 19. hely
Merkovics André K-1 Kölyök 10 km 19. hely
Barti Olivér K-1 Ifi 22 km 21.hely
Béd Ákos K-1 ifi 22 km 21. hely
Próder Anna K-1 Serdülő 15 km 23. hely
Bende Zsombor Mk-1 Gyermek 10 km 23. hely
Cankov Vilmos Mk-1 Gyermek 5 km 25. hely

Kajak – Kenu Vidék Bajnokság

A VVSI versenyzői 7 arany-, 5 ezüst,- és 6 bronzérmet valamint számos értékes pontszerző helyezést értek el a versenyen.

Háromszor is a dobogó legfelső fokára állhatott Kovács Márk, aki az U23-as korosztályú férfi kajakosok versenyében megnyerte az 500 és 1000 méteres távot is egyéniben, valamint Barti Olivérrel párosban 500 méteren is aranyérmet szerzett.

Két aranyérem került Halász Márton nyakába is, aki a gyermek I. korcsoportú fiú kajakosok versenyét nyerte meg 2000 méteren és tagja volt a 4x500 méteres gyermek fiú kajakos váltónak is. A váltóban társai voltak Varga Gergő, Béd Imre és Lengyel Marcell.

Valamint született még két kenus aranyérem is a versenyen. A felnőtt kenusok egyéni versenyében 500 méteren Varjas Dániel, míg 1000 méteren Sinka András győzőtt.

Ezüstérmes lett:

Sinka András C-1 felnőtt 500 méteren, Szomor Áron C-1 felnőtt 1000 méteren, Sinka A. – Szomor Á. – Varjas D. – Varjas B. C-4 felnőtt 500 méteren, Kovács Lilla MK-1 gyermek 2000 méteren és a Kovács M. – Barti O. kajak páros U23 1000 méteren.

Bronzérmet szerzett:

Kuti Nina – Ocskay Leila – Fidel Fanni – Jenei Panna gyermek korcsoportú MK-4 200 méteren és a lányok a korosztályos 4x500 méteres lány váltóban is harmadik helyet szereztek, valamint Szomor Á. C-1 felnőtt 1000 méteren, Sinka A. – Varjas D. C-2 U23 500 méteren, Szeltner Tibor C-1 felnőtt 1000 méteren és a Kovács L. – Nemes Réka – Pándi Róbert – Wagner Áron összeállítású gyermek korcsoportú vegyes váltó 4x500 méteren állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A Vidék Bajnokság után 3 hét múlva az Országos Bajnokság vár a fiatalabbakra Sukorón, míg az ifjúsági és U23-as versenyzők 4 hét múlva Szolnokon küzdenek meg a magyar bajnoki címekért és érmekért, helyezéskért.

Agárd, 2015. július 06.

Harmati Orsi

Fejér megyéből Kóti Bernadett a VVSI kajakos versenyzője, a 2015. évi díjátadón átvehette "Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója Díjat"

Czunyiné Bertalan Judit hangsúlyozta, a tehetséges diákokat és tanáraikat több díj átadásával is elismeri a kormány – utalva a közelmúltban átadott Bonis Bona-díjakra, valamint az OKTV díjaira, a Nemzeti Tehetség Program rendszerére. A „ Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója” díj, elismerés azoknak jár, akik egyaránt folyamatos és kiváló teljesítményt nyújtanak az iskolai tanulmányaikban, valamint sportban elért eredményeikkel is az élvonalban vannak. Mintát és példát adva ezzel diáktársaiknak, hogy lehet egyszerre mindkettőben kitűnni.

Az államtitkár asszony a test és szellem közös pallérozásának fontosságát kiemelve a díjazottaknak elmondta: “a sport révén a szorgalom, kitartás, sportszerűség olyan kincsek, amelyek hatásait a későbbiekben is érezni fogjátok”, valamint hangsúlyozta, hogy a kormány egyértelműen a tehetséggondozás és segítség pártján áll.

 
Bernadett a Velencei Zöldliget Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola tanulója. Iskolájában elismerő oklevelet, könyvet, ajándékutalványt kapott a kiváló eredményért.
 
Nagyon büszkék vagyunk rá, kívánjuk, hogy hosszú éveken át ünnepelhessük a sikereit!
 

Ergométer Országos Bajnokság

Csankó Tibor tanítványai remekül szerepeltek Győrben, 25. Nyílt Magyar Concept2 Ergométeres Országos Bajnokságon!

Sabau Réka nyerte az evezős ergométeres bajnokságot, női ifjúsági kategóriában!

Mogyorósi Márton 2. lett az könnyűsúlyú férfi ifjusági mezőnyben!

Illényi Dániel 2.helyezést ért el a férfi serdülők között!

Istenes Vanda női serdülőben, három tizedmásodperces hátránnyal lett 4.

Az Utánpótlás Bajnokságon, fiú tanuló korcsoportban Késmárki Mátyás 2. helyen végzett.

Részletes eredményeket az evezős Szövetség honlapján találnak.