A VVSI

A VVSI több, mint 40 éves múltra visszatekintő sportintézmény, amelyet társaságunk, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft 2011. októbere óta működtet. Az iskola egyedülálló módon három vizes olimpiai sportágban (kajak-kenu, evezés, vitorlázás) 8-18 éves korú fiatalok utánpótlás-képzésével foglalkozik. A létesítmény helyet és szaktudást biztosít az említett sportágakban a tömeg- és a szabadidősport részére minden korosztályban,valamint egyéb sportrendezvényeket, edzőtáborokat, pihenési lehetőségeket kínál. A Társaság kezelésében lévő VVSI a hazai sportéletben évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be és továbbra is az egyik legsikeresebb utánpótlás-nevelési központja hazánknak.
A 2015. évi fejlesztéseknek köszönhetően az agárdi székhelyen nagyszabású beruházással egy korai fejlesztő és rehabilitációs központot hoztunk létre. Ezáltal a Társaság tevékenysége a verseny- és a tömegsport mellett rehabilitációs és korai fejlesztési feladatok ellátásával is bővült. Mindig is az volt a célunk, hogy a saját – pro_ és amatőr - sportoló gyerekeink mellett a fogyatékkal élők sportja is meghonosodjon a telephelyünkön. Ehhez sok eszköz áll a rendelkezésünkre: például sárkányhajók, kajakok, kenuk és vitorlás hajók, melyekkel fogyatékossággal élő emberek is önállóan ki tudnak menni a vízre. Olyan közösségi élményekkel gazdagodnak, amely segít visszatérni egy boldog életúthoz. Nálunk az érintett és az egész család együtt kapcsolódhat ki. Hiszünk abban, hogy a gyógyulás folyamatában nem csak orvosi, vagy rehabilitációs értelemben van feladatunk. Egy zsúfolt, városi rendelővel ellentétben itt a természet közelsége is gyógyhatással bír. Tartalmas, aktív kikapcsolódási lehetőséget is biztosítunk, ami segíti a gyógyulást.

A korai fejlesztőben 0-6 év közötti gyerekeknek a komplex diagnosztikájával kezdünk, hogy kiderüljön, mire van szüksége a babának. A terápiák segítségével az iskolás kort elérve már sokán be tudják hozni az esetleges lemaradásukat a kortársaikhoz képest. A természeti adottságoknak köszönhetően a tó és környéke minden korosztály számára, edzetteknek és kevésbé edzetteknek is, a vízi sportok mellett kényelmesen teljesíthető kerékpározási, túrázási lehetőségeket kínál. A festői természeti szépségekben bővelkedő környezetben hozzánk érkezők felejthetetlen élményekkel gazdagodnak. A Pro Rekreatione Kft. és a cég által működtetett intézmények weboldala:
http://prorekreatione.hu/
A VVSI-t üzemeltető Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. 100%-ban állami tulajdonú gazdasági társaság, mely felett a tulajdonosi jogokat 2013. júliusa óta az EMMI gyakorolja.


Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. vezetői:
Deák Csaba ügyvezető

Tatosné Takács Andrea koordinációs vezető

Angyal Zoltán sportszakmai vezető

Sárosdi Péter üzemeltetési vezető

Dorotovics Miléna Tóparti Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója

Mahlerné Köfner Anikó Tóparti Szakambulancia intézményvezetője

Berdó Gábor Tóparti Rehabilitációs Központ intézményvezetője

 Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. és intézményeinek hivatalos weblapja:

prorekreatione.hu

 Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. közérdekű adatai:

prorekreatione.hu/ProRekreatione/kozerdeku_adatok