Sporteszköz

Tisztelt vendégeink!

Hajóbérlés, túrázás, oktatás szolgáltatásainkkal a 2018. évi szezonban is rendelkezésükre állunk, cím: Gárdony (Agárd), Tópart u. 17. II. kikötő.

Előzetes hajófoglalás, érdeklődés, túrák: dr. Huszár Péter, szabadidősport részleg felelős (tel.: 30/624-4958, e-mail: huszar.peter@vvsi.hu)

Nyitva tartás: naponta 9.15 – 18.00 óra között.

Sporteszközök kölcsönzési díjai

Megnevezés

Szállítható személyek száma

Díj/óra/Ft

Díj/nap/Ft

Díj/hét/Ft

 

 

 

 

 

Sárkányhajó kormányossal együtt bérelhető (max. 20 fő evez + 1 fő dobos), a programhoz legalább 10 fő evezős szükséges

1 + 21

*ajánlatkérés szükséges

 *ajánlatkérés szükséges

x

Amphora tőkesúlyos vitorlás, 5,48 m hosszúság, 2,14 m szélesség, segédmotor nélküli hajó, bérléséhez vitorlás kishajó vezetői engedély szükséges

1 + 3

4 000

14 000

32 000

Kalóz vitorlás kishajó**                                               

3

3 000

12 000

x

 

Túra kenu

 

3***

 

2 000

 

6 000  

 

x

 

 

 

 

 

 

Túra kenu

7****

3 000

  9 000 

x

 

Kajak (túra, k2)

 

2

 

2 000

 

6 000 

 

x

 

Mini kajak (gyerek)

 

1

 

  500   

 

  2 000 

 

x

 

Tengeri kajak (polietilén)

2

3 000

  12 000 

x

* A sárkányhajózás alkalmanként 1-2 óra időtartamra (a résztvevők igényétől és erőállapotától függően az időjárási viszonyokat is figyelembe véve). 

** Kalóz vitorlás bérléséhez gyakorlati tudás szükséges, amit a bérlő igazolhat kishajóvezetői engedéllyel, vagy a bérleti szerződés aláírásával vállalja a felelősséget az esetleges anyagi károkozásért, illetve az általa vitorlázók biztonságáért. A hajót a bérlőnek kell fel-és leszerelni, valamint a helyéről el-és visszavinni, biztonságosan kikötni. Amennyiben a bérlést lebonyolító ügyeletes úgy ítéli meg, hogy a vitorlást bérelni kívánó személy hajózási tudása nem éri el az elégséges szintet az az napi szélviszonyok kezeléséhez, az ügyeletesnek jogában áll megtagadni a hajó kiadását.

*** A 3 személyes túrakenu terhelhetősége: 3 fő (átlag 70-80 kg testsúlyú felnőtt), vagy 2 fő felnőtt és 2 fő 14 év alatti gyerek.

**** A nagyméretű túrakenu befogadó képessége 7 fő (átlag 70-80 kg testsúlyú felnőtt), vagy 1 fő felnőtt és 8-10 fő 14 év alatti gyerek.

A fenti díjak az ÁFA-t tartalmazzák.

A sporteszközök bérleti díjának kifizetése a helyszínen készpénzben lehetséges.
A hajók bérlése esetén egy fényképes igazolvány és lakcímkártya bemutatása alapján kell kitölteni a bérleti szerződést a sporteszköz kiadásáért felelős ügyeletesnél.

Rendezvények és/vagy a sporteszközök a VVSI telephelyéről más helyszínre szállítása, szakképzett személyzet biztosítása, motoros stb. esetén a használati díjainak megállapítása külön megállapodás keretében történik. (Ez esetben a díjfizetés lehetséges banki átutalással is.)

A hajók bérléshez mentőmellényt biztosítunk. 

A bérlő a sporteszközt saját felelősségére használja (úszástudás követelmény, az eszköz használatban való jártasság elvárás).

A bérlő II. fokú viharjelzésben nem szállhat vízre, túrát nem indíthat el (pl. cégek, baráti társaságok, családok több kenuval, kajakkal, vagy vitorlással), I. fokú viharjelzésben az ügyeletes dönti el, hogy kiadja-e vízi járművet a bérlést kezdeményező személynek, ebben az esetben fokozottan csak saját felelősségre bérelhető kenu, kajak, vitorlás. I. fokú viharjelzés esetén TILOS eltávolodni a parttól 500 m-nél messzebb, ez a helyszínen annyit jelent, hogy a parttól látótávolságban kell maradni és nem szabad beevezni a nádas takarásába. A hajóbérlések alkalmával bekövetkező nem kívánt eseményekért a felelősség kizárólag bérlőt terheli. A túrákon szükséges felnőtt kísérőkről (kormányosok) bérlő köteles gondoskodni. Abban az esetben, ha a bérlőt a vízen éri a II. fokú viharjelzés, haladéktalanul köteles a kikötőbe visszafordulni, vagy a legközelebbi partszakaszon kikötve megvárni a tiltó jelzés feloldását, továbbá lehetőség szerint értesíteni a sporteszközt kiadó ügyeletest.

A bérbeadó sporteszközöket kiadó szabadidő-ügyeletese jó és rossz időjárási viszonyok között egyaránt (viharjelzéstől függetlenül) jogosult saját hatáskörben eldönteni, hogy a bérlést kezdeményező személynek (személyeknek) kiadja –e a sporteszközt vagy nem (pl.: járatlannak ítéli a hajó bérlést kezdeményező személyt a hajó kezelésében, felszerelésében, irányításában, esetleg gyaníthatóan tudatmódosító szerek hatása alatt áll stb.)

Fogadunk fogyatékkal élőket, akik szeretik a vízi sportokat!

Fogyatékkal élők részére átalakított kalóz típusú vitorlás kishajót üzemeltetünk: megemelt baum-mal, csökkentett vitorla felülettel, beépített süllyesztett karfás-háttámlás székkel. A hajó kötélzetét a kormányálláshoz vezettük. A para sportolók részére előre egyeztetett időpontokban lehetőség van sárkányhajózásra. Szükség esetén előre egyeztetett időpontban motoros kísérőhajót biztosítunk.

16.30 után hajót már nem lehet bérelni. Munkanapokon a jellemzően 2 óra időtartamú túravezetőt igénylő vízitúrák lebonyolítása alatt a hajóbérlési szolgáltatás átmenetileg szünetel, ezért a várakozás elkerülése érdekében kérjük és javasoljuk az előzetesen telefonon történő bejelentkezést.

Felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy kedvezőtlen időjárás (erős vagy viharos szél, eső) esetén a hajóbérlési lehetőség szünetel. Javasoljuk, hogy ilyen esetben előzetesen érdeklődjenek a 30/624-4958 telefonszámon, illetve keressék fel az időjárási előrejelző internetes oldalakat:

Velencei-tó viharjelző rendszere elérhető:

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=monitor_viharjelzes

Velencei-tó időjárás:

http://www.met.hu/eghajlat/magyarorszag_eghajlata/
http://www.vitorlazas.hu/idojaras---velencei-to.html
http://www.windguru.cz/hu/index.php?sc=214