Sporteszköz

Tisztelt vendégeink!

Hajóbérlés, túrázás, oktatás
szolgáltatásainkkal a 2017. évi szezonban is rendelkezésükre állunk,
Cím: Gárdony, Tópart u. 17. II. kikötő.

Előzetes hajófoglalás, érdeklődés, túrák: dr. Huszár Péter, szabadidősport részleg felelős (tel.: 30/624-4958, e-mail: huszar.peter@vvsi.hu)

(Ügyeletes mobil Sukoró, É-evezős pálya porta: 06-30-560-4404)

Nyitva tartás: naponta 9.15 – 18.00 óra között.

Eszközök kölcsönzési díjai

Megnevezés

Szállítható személyek száma

Díj/óra/Ft

Díj/nap/Ft

Díj/hét/Ft

 

 

 

 

 

Sárkányhajó kormányossal együtt bérelhető (max. 20 fő evez + 1 fő dobos), a programhoz legalább 10 fő evezős szükséges

1 + 21

*ajánlatkérés szükséges

 *ajánlatkérés szükséges

x

Amphora tőkesúlyos vitorlás, 5,48 m hosszúság, 2,14 m szélesség, segédmotor nélküli hajó, bérléséhez vitorlás kishajó vezetői engedély szükséges

1 + 3

4 000

14 000

32 000

Kalóz vitorlás kishajó                                               

3

3 000

12 000

x

 

Túra kenu

3

2 000

  6 000  

x

 

Kajak (túra, k1)

1

1 200

  3 600 

x

 

Kajak (túra, k2)

2

1 500

  4 500 

x

 

Mini kajak (gyerek)

1

  500   

  2 000 

x

 

Túra kenu

7**

3 000

  9 000 

x

*A sárkányhajózás alkalmanként 1-2 óra időtartamra (a résztvevők igényétől és erőállapotától függően az időjárási viszonyokat is figyelembe véve). 

**A nagyméretű túrakenu befogadó képessége 7 felnőtt, vagy 1 felnőtt és 8-10
14 év alatti gyerek.

A fenti díjak az ÁFA-t tartalmazzák.

A sporteszközök bérleti díjának kifizetése a helyszínen készpénzben lehetséges.
A hajók bérlése esetén egy fényképes igazolvány és lakcímkártya bemutatása alapján kell kitölteni a bérleti szerződést a sporteszköz kiadásáért felelős ügyeletesnél.

Rendezvények és/vagy a sporteszközök a VVSI telephelyéről más helyszínre szállítása, szakképzett személyzet biztosítása, motoros stb. esetén a használati díjainak megállapítása külön megállapodás keretében történik. (Ez esetben a díjfizetés lehetséges banki átutalással is.)

A hajók bérléshez mentőmellényt biztosítunk. 

A bérlő a sporteszközt saját felelősségére használja.

A bérlő II. fokú viharjelzésben nem szállhat vízre, túrát nem indíthat el (pl. cégek, baráti társaságok, családok több kenuval, kajakkal, vagy vitorlással), I. fokú viharjelzésben fokozottan csak saját felelősségére bérelhető kenu, kajak, vitorlás). A hajóbérlések alkalmával bekövetkező nem kívánt eseményekért a felelősség kizárólag bérlőt terheli. A túrákon szükséges felnőtt kísérőkről (kormányosok) bérlő köteles gondoskodni. Abban az esetben, ha a bérlőt a vízen éri a II. fokú viharjelzés, haladéktalanul köteles a kikötőbe visszafordulni, vagy a legközelebbi partszakaszon kikötve megvárni a tiltó jelzés feloldását, továbbá lehetőség szerint értesíteni a sporteszközt kiadó ügyeletest. A bérbeadó sporteszközöket kiadó szabadidő-ügyeletese jó és rossz időjárási viszonyok között egyaránt (viharjelzéstől függetlenül) jogosult saját hatáskörben eldönteni, hogy a bérlést kezdeményező személynek (személyeknek) kiadja –e a sporteszközt vagy nem (pl.: járatlannak ítéli a hajó bérlést kezdeményező személyt a hajó kezelésében, felszerelésében, irányításában, esetleg gyaníthatóan tudatmódosító szerek hatása alatt áll stb.)

Fogadunk fogyatékkal élőket, akik szeretik a vízi sportokat!

Fogyatékkal élők részére átalakított kalóz típusú vitorlás kishajót üzemeltetünk: megemelt baum-mal, csökkentett vitorla felülettel, beépített süllyesztett karfás-háttámlás székkel. A hajó kötélzetét a kormányálláshoz vezettük. A para sportolók részére előre egyeztetett időpontokban lehetőség van sárkányhajózásra. Szükség esetén előre egyeztetett időpontban motoros kísérőhajót biztosítunk. 16.30 után hajót már nem lehet bérelni. Munkanapokon a jellemzően 2 óra időtartamú túravezetőt igénylő vízitúrák lebonyolítása alatt a hajóbérlési szolgáltatás átmenetileg szünetel, ezért a várakozás elkerülése érdekében kérjük és javasoljuk az előzetesen telefonon történő bejelentkezést. Felhívjuk figyelmüket, hogy kedvezőtlen időjárás esetén a hajóbérlési lehetőség szünetel. Javasoljuk, hogy ilyen esetben előzetesen érdeklődjenek a 30/624-4958 telefonszámon, illetve keressék fel az időjárási előrejelző internetes oldalakat:

Velencei-tó viharjelző rendszere elérhető:

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=monitor_viharjelzes

Velencei-tó időjárás:

http://www.met.hu/eghajlat/magyarorszag_eghajlata/
http://www.vitorlazas.hu/idojaras---velencei-to.html
http://www.windguru.cz/hu/index.php?sc=214