Egy tipikus őszi hétvégére esett idén az ARSC által rendezett Építők Kupa.

Egy tipikus őszi hétvégére esett idén az ARSC által rendezett Építők Kupa.
2019.10.05.

Szombaton parti halasztás után indult vízre a mezőny, de sajnos teljesen elállt a kezdeti nyugatias szél, így aznap nem sikerült futamot rendezni. Vasárnap a Lorenzo-hurrikán szele várt a versenyzőkre, ám ennek ellenére 9-kor vízre szállt a rendezőség és várta a mezőnyt a versenyre. Kis idő elteltével elkezdtek vízre szállingózni a bevállalósabb versenyzők és kb. 11 órakor elindult az első futam. A verseny ranglista volt a Finn hajóosztály számára, és végül 4 sikeres futammal zárult a verseny. Az Építők Kupára külföldi versenyzők is érkeztek Palicsból. A VVSI-t 14 egység képviselte, 5 Optimistes, 8 Laser 4.7-es és 1 Laser Standardes. Laser 4.7 hajóosztályban 4. lett Rákos Bendegúz, valamint a lányok között szintén 4. lett Tóth Zelma. Laser Standardben 3. lett Bakos Kristóf. Gratulálunk sportolóinknak és felkészítő edzőiknek! Hajrá VVSI! (szerz.:Budai-Balogh Boglárka) 

Pákozdi Csata Emlékverseny 2019.09.28-29.


Szeptember utolsó hétvégéjén került megrendezésre a Pákozdi Csata Emlékverseny. A verseny helyszínéül a Velencei-tó szolgált, és a VVSI rendezte. Egyesületünket 9 egység képviselte Laser 4.7-ben, valamint Standardben, illetve 7-en neveztek az Optimisteseink közül. A szombati napon mind a 3 futamot sikerült lebonyolítani, és a vasárnapi nap is lement a tervezett 2 futam. Optimist hajóosztályban első helyezést ért el ifiben Benczúr Aladár. Serdülőben szintén első helyezést ért el Hajdu-Geiger Ágost (összetettben 2. lett), serdülő második lett Kemény Szabolcs, illetve harmadik helyezést ért el Sebestyén Domonkos. Laser 4.7-ben 3. lett Tóth Zelma, aki a lányok között első lett. Laser Standerdben szintén aradik lett Bakos Kristóf. Gratulálunk minden résztvevőnek. A következő hétvégén az Építők Kupára készül a csapat. (szerk.: Budai-Balogh Boglárka) 

Vadliba Kupa - beszámoló

Szeptember 21-22-én került megrendezésre a Nádas Kupa sorozat utolsó fordulója, a Vadliba Kupa. A versenyt a VVSI rendezte. Népes mezőny gyűlt össze a Velencei-tavon, egészen pontosan 54-en neveztek a versenyre. 29-en a fehér csoportban, 25-en a zöldben. Szombatra sajnos elég kevés szelet jósoltak és be is jött az előrejelzés, így aznap sajnos nem sikerült futamot rendezni. A vasárnapi nap már kecsegtetőbbnek látszott és 9-kor vízre is szállt a mezőny, majd egészen élénk dél-délkeleties szél mellett 4 sikeres futammal zárult végül a verseny. A VVSI-ből 8 gyerek indult a versenyen. Hajdu-Geiger Ágost, aki összetettben a 2. helyen áll a kupa sorozatban, szintén 2. helyen végzett a versenyen. Németh Zsombor 14. lett, Somogyi Janka 16. (4. lány), illetve Kemény Szabolcs 19. Gratulálunk a sportolóknak és felkészítő edzőiknek. Hajrá VVSI! 

SZENT ISTVÁN KUPA 2019. AUGUSZTUS 19-20.

SZENT ISTVÁN KUPA

V E R S E N Y K I Í R Á S

HAGYOMÁNYOS AMATŐR VITORLÁS VERSENY

 

IDEJE: 2019. AUGUSZTUS 19-20.

CÉLJA: AZ AMATŐR VITORLÁZÓK RÉSZÉRE A VERSENY VITORLÁZÁS MEGISMERTETÉSE, A RÉGI VITORLÁZÓK (NEM AKTÍV VERSENYZŐK) SZÁMÁRA VERSENYLEHETŐSÉG BIZTOSÍTÁSA.

RENDEZŐ SZERV: VELENCEI-TAVI VÍZISPORT SZÖVETSÉG

VERSENYVEZETŐ: BÁRDOS PÉTER

FELELŐS RENDEZŐ: BOZÓKI GÁBOR

VERSENYORVOS: DR. JANCSÓ MIKLÓS

NEVEZÉS HELYE, IDEJE, DÍJA: VVSI I. KIKÖTŐ (DARUNÁL)

2019. AUGUSZTUS 19. 18:00 – 20:00

2.500,- FT/FŐ

VERSENYPROGRAM: 2019. AUGUSZTUS 19.

20:00 KORMÁNYOS ÉRTEKEZLET

21:00 ÉJSZAKAI FUTAM

2019. AUGUSZTUS 20.

10:00 TÚRAVERSENY

MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VITORLÁZIK!

ÉRTÉKELÉS, DÍJAZÁS: KATEGÓRIÁNKÉNT

DÍJKIOSZTÁS ÉS EBÉD: A VERSENY BEFEJEZÉSE UTÁN - 1 ÓRÁVAL

"A SPORT LEGYEN A SZENVEDÉLYED!"

 

MINDENKIT SZERETETTEL VÁR A RENDEZŐSÉG!

 

VVSI-s sportolói portré – P.Szolomayer Balázs: „Nem szeretek álmodozni”

Talán könnyebben hessegeti el az álmokat az a feltörekvő sportoló, akinek a versenyzői pályája álomszerűen indul. Ilyennek tekinthetjük P.Szolomayer Balázs vitorlabontását is a VVSI ifjú hajósai között. A jó hírű Nádas Kupa versenysorozatán tavalyelőtt rajtolt először és mindjárt a második helyen végzett. Tavaly pedig megnyerte a haladók csoportját. A vitorlás szövetség 2018. évi Optimista ranglistáján egy év alatt – nem lebecsülendő pozícióból – 26 helyet ugrott előre és hajóosztályának ifjúsági korcsoportjában az ország húsz legjobbja közé repült!

Jó hajóval és jó széllel bárhová el lehet jutni, tartják a vitorlázók. Leginkább akkor, ha a jó hajóval és a jó szelet befogó vitorlával tud bánni az ember. Jó hajóról az édesapa, P.Szolomayer Roland gondoskodott, aki maga is megszállott és eredményes vitorlázó. Edzőként oroszlánrészt vállal Tatán a versenyszerű vitorlázás és nevelés fejlesztésében. Természetesen az akkor még Tatabányán karatézó hatodikos fiát, Balázst is ő tette először önállóan vízre az Öreg-tavon.

„Balázs kifejezetten sportos alkat, hamar ráérzett a vitorlázás szépségeire és fortélyaira. Amikor a karate-csapatuk feloszlott, úgy gondoltuk, hogy a vízen folytatja. Jómagam nem tartottam volna szerencsésnek, hogy a fiamat eddzem, ezért levittem a Velencei-tóra, hiszen jól ismertem az ottani sportiskola munkáját és eredményeit. Aztán a legjobb, amerikai gyártmányú Optimist osztályú hajót sikerült megszereznem neki, amilyenből csak két darab van az országban!” – teszi hozzá nem titkolt büszkeséggel az apuka, P.Szolomayer Roland.

Balázs pedig jóleső érzéssel idézi fel, hogyan „dobták össze és turbózták fel” együtt a hajót, az ő hajóját, amelynek ma már nincsenek elkopva a kötelei, nem karcos, hanem szép sima az alja és gyönyörűen fut a vízen. Nevet nem adott neki, mert ilyen kis hajóknál ez nem szokás. Ám a két és fél négyzetméternyi vitorlán feszülő HUN 307-es számról már egyre többen ismerik, sokan látták maguk előtt besiklani a célba!

Persze, ezekhez a befutókhoz kemény hétvégi edzések, nyári táborok és évközi versenyek vezettek, amelyeket Balázs „nagyon élvezhetőknek” tart. Iskolaidőben, a jég beálltáig, szombat reggelenként apukája, vagy anyukája hozza le kocsival a nem túl közeli Szár községből Agárdra és vasárnap este jönnek érte. Az iskolai házi feladatokat társaival együtt szombat délutánonként készítik el, és a sportiskola szállásán alszanak. Télen egy napos edzéseik vannak erőnléti gyakorlatokkal, elméleti képzésekkel, de ha a tó jege engedi, marad idejük korcsolyázásra és jégkorongozásra is. Imádja a vizet, a természetet, a friss levegőt, s nem kevésbé a Velencei-tavi vitorlázók társaságát. Nagyon jó edzőktől, Bozóki Gábortól és Balogh Boglárkától tanulta az alapokat, hogy azután ezekre Soltész Hannával szinte viharos gyorsasággal építkezhessenek.

„Tavalyelőtt, mondhatni, két kezdőként kerültünk össze, hiszen én az egyetem és a versenyzés mellett akkor indultam el az edzői pályán, amikor Balázs sem hajózott még komolyabb vizeken - emlékszik vissza a sikerek kezdetére Soltész Hanna edző. – Nagy szerencsém volt, hogy csak két fiúval kellett dolgoznom, sok időt szánhattam rájuk. A másik, Kemény Szabolcs ugyan négy évvel fiatalabb volt a 13 éves Balázsnál, de igazán jó barátok és sporttársak lettek. A nyarat együtt töltötték és gyakran utaztunk hármasban a versenyekre, mert a VVSI-vel beneveztünk a szövetség meghatározó utánpótlás versenysorozatára, a hat fordulóból álló balatoni Nádas Kupára. Az első állomást a kezdők zöld csoportjában Balázs mindjárt megnyerte, így a trikolórunk második, fehér fokozatába sorolták. Ott is kiválóan szerepelt és a sorozat végén a második helyen végzett. Ez is bizonyítja a tehetségét, emellett igazán lelkes, értelmes gyerek, kiválóan lát a pályán, egyre kiforrottabb a mezőny- és széltaktikája. A tavalyi Nádas Kupa sorozatot négy futamgyőzelemmel, döntő fölénnyel nyerte. Nagy öröm számomra, hogy a kupasorozat legnépesebb, Optimist mezőnyében az összetett verseny 3. helyét is az én versenyzőm, Kemény Szabolcs szerezte meg.”

Ezek után nem lehet kétséges, hogy Soltész Hanna, az ELTE földrajz szakán előrehaladott tanulmányai mellett, edzői munkáját is folytatja. Örömtelien megnövekedett, hat-hétfőnyi csapattal. Ráadásul sikeres versenyzőként, hiszen tavaly a 420-as hajóosztályban Balázs Dénessel együtt, a VVSI színeiben országos bajnokságot nyert! De ő szívesebben beszél tanítványa, P.Szolomayer Balázs eredményeiről. Arról, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség korábbi ranglistájának távolról sem megvetendő, 44. helyéről – amelyen tavaly barátja, Kemény Szabolcs váltotta – Balázs a 2018. évi Optimista ranglista 18. helyére lépett elő. Az ország 169 rangsorolt utánpótlás versenyzője közül a legjobb húsz közé!

A munkát, természetesen, edző és versenyzője együtt kívánják folytatni. Laikusként mégis jócskán meglepődtem, amikor a további út mérlegelésének számomra teljesen váratlan, de kétség kívül kiérlelt és logikus lehetőségeivel szembesültem.

„A Nádas Kupa piros csoportjában idén is indulhatnék, és nagy valószínűséggel meg is nyerném a sorozatot – latolgatta esélyeit P.Szolomayer Balázs. – De mi értelme lenne annak, hogy megint megverjem a kisebbeket, akiknek éppen a sikerélményre van a legnagyobb szükségük? Arra, hogy fokozatosan beépüljenek a versenyzésbe. Szívesen elmegyek egy-két fordulóra, megnézem a mieinket a kísérő motorcsónakból, de nem akarom elvenni az örömüket. A szövetség ranglista versenye, az egészen más, abban indulni szeretnék, hiszen ott az ország legjobbjaival mérkőzhetek meg. Aztán, hogy mit hoz a jövő? Természetesen idővel előbbre akarok lépni, egyre nagyobb hajókra, akár a Waszp repülő hajóosztályig is. Persze, tudom, hogy ez nagyon drága mulatság. Ezért nem is igazán szeretek erről beszélni, nem szeretek álmodozni, főleg ilyenekről nem! El tudnám képzelni azt is, hogy valamikor majd edző leszek, itt a VVSI-ben, mert a vitorlázástól, a Velencei-tótól nem szeretnék megválni. De csak mellékállásban, ahogyan apukám is csinálja, mert úgy igazán belső építész, vagy lakberendező szeretnék lenni. Erre készülök és tudom, hogy ehhez egyetemi diploma kell. Az általános iskolában egészen jó, 4,5-es volt a tanulmányi átlagom. Igaz, hogy most, a Tatai Református Gimnáziumban ennél kicsit gyengébb, de ez sokkal nehezebb, nem véletlenül hívják gimnáziumnak!”

Bátorítóan helyeselek és bár meglehetősen későn adtam „élő szót” Balázsnak, talán az idézettekből is kitűnik, hogy nem egy szófukar gyerek. Amikor pedig felajánlom, hogy a kérdéseimen túl is hozzátehet bármit a mondandójához, habozás nélkül folytatja:

„A vitorlázást imádom, de bele kell adni mindent, mert különben belebukik az ember. Szó szerint is, bele a vízbe! A VVSI pedig nagyon jó, mindenkinek ajánlom!” – nevet fel huncutul. Aztán rögtön hozzáteszi, hogy ez nem csak a reklám helye volt…

 

Szent István Kupa

Szent István Kupa

V E R S E N Y K I Í R Á S

Hagyományos amatőr vitorlás verseny

Ideje: 2018. augusztus 19-20.

Célja:

Az amatőr vitorlázók részére a verseny vitorlázás megismertetése, a régi vitorlázók (nem aktív versenyzők) számára versenylehetőség biztosítása.

Rendező szerv: Velencei-tavi Vízisport Szövetség

Verseny vezető: Bárdos Péter

Felelős rendező: Bozóki Gábor

Versenyorvos: Dr. Jancsó Miklós

Nevezés helye, ideje, díja: VVSI I. Kikötő (Darunál)

2018. augusztus 19. 18:00 – 20:00

2.500,- Ft/fő

Versenyprogram: 2018. augusztus 19., kormányos értekezlet 20:00

21:00 éjszakai futam

2018. augusztus 20.

10:00 túraverseny

Mindenki saját felelősségére vitorlázik!

Értékelés, díjazás: kategóriánként

Díjkiosztás és ebéd: a verseny befejezése után - 1 órával

"A sport legyen a szenvedélyed!"

Agárd, 2018. február 14.

Mindenkit szeretettel vár a

RENDEZŐSÉG

 

2017. évi vitorlás versenyek

2017.04.22-23.
VVSI Kupa (VVSI) Agárd Kat. 1 Finn V, Finn M,Finn J, Finn, L4.7,LR,L , Op. Kalóz

2017.05.06-07.
Velencei-tavi Évadnyitó túra és pályaverseny Agárd Kat. 1 Finn V, Finn M,Finn J, Finn, L4.7,LR,L , Op. Kalóz
Gebauer Béla Optimist  (VVSZ) Kat. 1,2 Finn M,Finn J, Finn, FinnV

2017.06.22-28.
Velencei tavi Vitorlás Hét - Laurel Kupa (VVSZ) Agárd Kat. 1 L4.7,LR,L , Op. Kalóz

2017.07.22-23.
Fejér Megye Bajnokság (VVSI) Agárd Kat. 1 Finn V, Finn M,Finn J, Finn, L4.7,LR,L , Op. Kalóz

2017.08.19.-20.
Szent István Kupa ( VVSZ) Agárd amatőr túraverseny

2017.09.30.-10.01.
Pákozdi Csata Emlékverseny (VVSZ) Agárd Kat. 1 Finn V, Finn M,Finn J, Finn, L4.7,LR,L , Op. Kalóz

Szent István Kupa - amatőr vitorlás verseny 2016.

2016. augusztus 19-20-án vitorlás verseny
Elsődleges cél, hogy az amatőr vitorlázókkal megismertessük a versenyvitorlázás szépségeit, míg a régi vitorlázók (nem aktív versenyzők) számára versenylehetőséget biztosít a rendezőség.
"A sport legyen a szenvedélyed!" A versenykíirás a cikk alján csatolmányként található, letölthető.
 

A VVSI Vitorlás Szakosztály 2016. évi edzés és verseny programja

A linkre kattintva megtekinthető, illetve letölthető a VVSI Vitorlás Szakosztály 2016. évi edzés és verseny programja.
Edzés és versenyprogram

A VVSI Vitorlás Szakosztály 2016. évi verseny programja

05. 28-29.        Velencei-tavi Évadnyitó       szo.                            Agárd           8:00

06. 04-05.        Sirály Kupa                           szo.                             Agárd            8:00

06. 17-19.        Csoki Kupa                           Kijelölt vers.(Op.420,) B.földvár        

06. 18-20.        Laser Flotta Bajn.                 Kijelölt vers.(L4.7,LR) B.füred

06. 23-26.        NK. Vit. Hét                           L4.7, LR, (Op,K)          Agárd           8:00   

07. 02-04.        MVM Op. Ranglista vers.    Kijelölt vers. Op.         B.füred           

07. 22-24.        Diákolimpia                           kijelölt vers.                B.füred

07. 23-24.        Fejér Megye Bajn.                szo.                            Agárd            8:00

08. 06-07.        VVSI Kupa                             szo.                            Agárd             8:00

08. 12-14.        Dechatlon Kupa                   Op.                             Fertő tó          

08. 19-20.        Szent István Kupa                amatőr                       Agárd

08. 21-26.        Optimist. Bajnokság            Op.                             B.földvár

08. 26-28.        Compass Vitorlás Napok               Laser, Op         Orfű

09. 09-11.        BYC Kupa,Laser Eu. Kupa kijelölt vers.(isk. kik.)   B.füred

09. 22-25.        Utánpótlás Bajn.                  L4.7,LR                      B.füred

09. 23-25.       Caprine Kupa, Op. 420        kijelölt vers.(isk. kik.)   B.fűzfő

10. 01-02.        Pákozdi Csata Emlék Vers. szo.                             Agárd             8:00

10. 08-09.        Építők Kupa                          szo.                            Agárd             8:00

I. Ifjúsági Ranglista Verseny

A hétvégén (2016.04.15-16-17.)rendezte meg a Yacht Klub Agárd az év első ranglista versenyét ahol a versenyzők esélyt kaptak arra, hogy feljebb tornásszák magukat a nemzeti ranglistán és indulási jogot szerezhessenek a minden évben megrendezésre kerülő világ és kontinens viadalra! A három napos eseményre 8 futamot írtak ki a különböző hajó osztályokban, amelyekből a szombati és vasárnapi napokon egyet-egyet a verseny szervezői a – fiatal, tapasztalatlan versenyzők biztonsága érdekében - viharos erősségű szél miatt nem indítottak el!

420-as hajó osztályban Soltész Hanna és Balázs Dénes Márton 2. helyezést értek el. Optimist hajó osztályban Kemény Zsombor már a tavalyi szezonban is villogtatta tudását 26. helyről a 16.-ra tornászta fel magát ám a hétvégi versenyen még jobban fogta vitorlája a szelet és sikerült korosztályában a 3. helyen végeznie, így esélye lehet arra, hogy idén már egy nemzetközi versenyen is kipróbálhassa magát. Zsomborék tavasszal Portorozban edzőtáboroztak, ahol jól sikerült a felkészülés és ráhangolódás az erős szélre és a hatalmas tarajos hullámokra! Az elmúlt időszakban nálunk táboroztak a csopaki és a keszthelyi klub legjobb versenyzői, ez hatalmas segítség sportolóinknak, hiszen a későbbi ellenfeleikkel készülhettek és így jobban kiismerhették a balatoniak taktikai lépéseit.  A következő nagy esemény a VVSI kupa lesz, ahol minden hazai versenyző indul a versenyen. HAJRÁ VVSI!