Bejelentkezés

Képek és Videók

Halász Márton Mk-1 Gyermek 5 km 1.hely

Kovács Lilla- Nemes Réka Mk-2  Gyermek 5 km 1. hely

Szellák Szabina K-1 Kölyök 10 km 4. hely

Pándi Róbert Mk-1 Gyermek 5 km 4. hely

Gaál Liliána Mk-1 Gyermek 5 km 6. hely

Béd Imre-Lengyel Marcell  Mk-2 Gyermek 5 km 6. hely

Ocskay Leila-Kuti Nina  Mk-2 Gyermek 5 km 6. hely

Varró Péter C-1 Kölyök 10 km 9. hely

Pákozdi Máté C-1 Kölyök 10 km 12 . hely

Jenei Panna Mk-1 Gyermek 5 km 13. hely

Barti Olivér Lakatos László K-2 ifi 22 km 14. hely

Valdinger Bálint K-1 Kölyök 10 km 14. hely

Kóti Bernadett K-1 Kölyök 10 km 15. hely (úgy kapott ki az elsőtől 7 percet, hogy a hajófogó beborította, visszaült, utolérte a futamát és még le is előzött pár embert)

Orisek Milán Mk-1 Gyermek 5 km 15. hely

Varga Balázs C-1 Serdülő 15 km 17. hely

Szilágyi Dóra K-2 Kölyök 10 km 18. hely

Szabó Bálint C-1 Kölyök 10 km 18. hely

Varga Gergő Mk-1 Gyermek 18. hely

Kovács Márk K-1 Felnőtt 30 km 19. hely

Lakatos László K-1 Ifi 22 km 19. hely

Merkovics André K-1 Kölyök 10 km 19. hely

Barti Olivér K-1 Ifi 22 km 21.hely

Béd Ákos K-1 ifi 22 km 21. hely

Próder Anna K-1 Serdülő 15 km 23. hely

Bende Zsombor Mk-1 Gyermek 10 km 23. hely

Cankov Vilmos Mk-1 Gyermek 5 km 25. hely

Az Emberi erőforrások Minisztériumának Határtalanul! programjának támogatásával június és augusztus között 650 gyermeket táborozott a Dr. Springer Ferenc Ifjúsági Táborban. A gyermekek Velencére Ukrajna harcokkal sújtott területeiről érkeztek kipihenni azokat a fáradalmakat, amit az országban zajló konfliktusok okoztak a családok számára, hogy hét napra újra gyerekek lehessenek. Az egy hetes turnusok során a gyermekek kézműves, sport programokon vehettek részt, illetve kirándultak a környéken és a fővárosban.

A tábor zárása kapcsán Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi,

nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta: a gyerekeknek sok programot szerveztek Velencén, de a táborozók budapesti kiránduláson is részt vehettek, így a Parlamentbe és az állatkertbe is ellátogathattak. A táborban tíz turnusban olyan ukrán családok gyermekeit látták vendégül Velencén, akiknek az édesapja meghalt vagy megsérült a harcokban, illetve jelenleg is a fronton teljesít szolgálatot.

Mikor a gyerekek első két nap azért sírtak, mert az otthoniakat ott kellett hagyni, édesanyjukat otthon kellett hagyni, távol estek hazájuktól, utolsó két nap meg azért, mert nem akarták elhagyni Magyarországot és a tábort, akkor én azt gondolom, hogy ez mindent jellemez. Csodálatos volt a gyerekekkel. Azt látom, hogy abszolút európai gyerekek. Tehát ha lehetnének ugyanígy a környékbeli falvakból, településekből, magyar városokból ezek a gyermekek. Nincs különbség köztük, az ukrán és a magyar gyermekek között, csupán a nyelv választ el minket.

A Velencei-tavi Vízi Sportiskola köszöni minden közreműködőnek az értékes munkáját, hiszen e nélkül a tábor nem jöhetett volna lére.

 

Deák Csaba

ügyvezető

A fejlesztő központ az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. koordinálásával bruttó 2,25 milliárd forintból épül meg a Velencei-tó partján. Az utánpótlás és szabadidő sport folyamatos fejlesztése mellett, a beruházás keretében létrehozunk egy korai fejlesztő központot, mely a fogyatékossággal élő gyermekek és családjuk számára kínál intenzív intervenciót. A mozgássérültek esetében pedig az aktív életre való felkészítésre helyezzük a hangsúlyt nappali, valamint átmeneti bentlakásos formában, melynek különleges eleme az ability-park, illetve az akadálymentes próbalakás. A létesítmény szolgáltatásai közül kiemelkednek a parasportolók igényeit is kiszolgáló sporteszközök: a parakajakok és paravitorlások, melyeket a mozgásukban korlátozottak is tudnak majd használni.

A VVSI versenyzői 7 arany-, 5 ezüst,- és 6 bronzérmet valamint számos értékes pontszerző helyezést értek el a versenyen.

Háromszor is a dobogó legfelső fokára állhatott Kovács Márk, aki az U23-as korosztályú férfi kajakosok versenyében megnyerte az 500 és 1000 méteres távot is egyéniben, valamint Barti Olivérrel párosban 500 méteren is aranyérmet szerzett.

Két aranyérem került Halász Márton nyakába is, aki a gyermek I. korcsoportú fiú kajakosok versenyét nyerte meg 2000 méteren és tagja volt a 4x500 méteres gyermek fiú kajakos váltónak is. A váltóban társai voltak Varga Gergő, Béd Imre és Lengyel Marcell.

Valamint született még két kenus aranyérem is a versenyen. A felnőtt kenusok egyéni versenyében 500 méteren Varjas Dániel, míg 1000 méteren Sinka András győzőtt.

Ezüstérmes lett:

Sinka András C-1 felnőtt 500 méteren, Szomor Áron C-1 felnőtt 1000 méteren, Sinka A. – Szomor Á. – Varjas D. – Varjas B. C-4 felnőtt 500 méteren, Kovács Lilla MK-1 gyermek 2000 méteren és a Kovács M. – Barti O. kajak páros U23 1000 méteren.

Bronzérmet szerzett:

Kuti Nina – Ocskay Leila – Fidel Fanni – Jenei Panna gyermek korcsoportú MK-4 200 méteren és a lányok a korosztályos 4x500 méteres lány váltóban is harmadik helyet szereztek, valamint Szomor Á. C-1 felnőtt 1000 méteren, Sinka A. – Varjas D. C-2 U23 500 méteren, Szeltner Tibor C-1 felnőtt 1000 méteren és a Kovács L. – Nemes Réka – Pándi Róbert – Wagner Áron összeállítású gyermek korcsoportú vegyes váltó 4x500 méteren állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A Vidék Bajnokság után 3 hét múlva az Országos Bajnokság vár a fiatalabbakra Sukorón, míg az ifjúsági és U23-as versenyzők 4 hét múlva Szolnokon küzdenek meg a magyar bajnoki címekért és érmekért, helyezéskért.

Agárd, 2015. július 06.

Harmati Orsi

Czunyiné Bertalan Judit hangsúlyozta, a tehetséges diákokat és tanáraikat több díj átadásával is elismeri a kormány – utalva a közelmúltban átadott Bonis Bona-díjakra, valamint az OKTV díjaira, a Nemzeti Tehetség Program rendszerére. A „ Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója” díj, elismerés azoknak jár, akik egyaránt folyamatos és kiváló teljesítményt nyújtanak az iskolai tanulmányaikban, valamint sportban elért eredményeikkel is az élvonalban vannak. Mintát és példát adva ezzel diáktársaiknak, hogy lehet egyszerre mindkettőben kitűnni.

Az államtitkár asszony a test és szellem közös pallérozásának fontosságát kiemelve a díjazottaknak elmondta: “a sport révén a szorgalom, kitartás, sportszerűség olyan kincsek, amelyek hatásait a későbbiekben is érezni fogjátok”, valamint hangsúlyozta, hogy a kormány egyértelműen a tehetséggondozás és segítség pártján áll.

 

Bernadett a Velencei Zöldliget Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola tanulója. Iskolájában elismerő oklevelet, könyvet, ajándékutalványt kapott a kiváló eredményért.

 

Nagyon büszkék vagyunk rá, kívánjuk, hogy hosszú éveken át ünnepelhessük a sikereit!

 

Forrás: http://www.pestmegye.hu/hirek-sport/jo-tanulo-jo-sportolo-dijatadas

A rendezvényen részt vett Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a fogyatékossággal élők a tömegsportokban, azon belül a vízi sportokban is sikereket tudjanak elérni. A közösségi programok és a verseny öröme pedig mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a fogyatékossággal élők átéljék az együtt sportolás felszabadító élményét – tette hozzá. A fogyatékossággal élők elfogadása rendkívül fontos, melyben nagy szerepe van a VVSI rendezvényeinek, ugyanakkor a „Komplex rehabilitáció Gárdonyban” című projekt keretében a VVSI agárdi telephelyén megépülő létesítmény is ezt a célt szolgálja – emelte ki köszöntőjében Deák Csaba, a projektet lebonyolító Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Nagy János főszervezőtől megtudtuk, az NTONE Alapítvány és a VVSI együttműködése hosszú időre nyúlik vissza. A mostani rendezvényt a vízfelület rendelkezésre bocsátásával, valamint szakmai stáb és a sérültek számára is biztonságos hajók biztosításával támogatta a VVSI. A rendezvény híradásai: http://www.fehervartv.hu/video/index/13621 http://www.mediaklikk.hu/video/esely-2015-05-30-i-adas/ (5:15 –nél kezdődik)

Sabau Réka hétvégén Racicében az Ifjúsági Európa bajnokságon  áll rajthoz női négypárevezős egységben.

Illényi Dani és Bognár Ádám az Olimpiai Reménységek versenyén szintén négypárevezősben indul
Sukorón 06.05-dikén. Reméljük népes szurkolótábor biztatja majd Őket!

 
Az elmúlt heti versenyeredmények.

FEC Kupa-Csepel

 

Bognár Ádádm és Illényi Dániel - FSerdülő 2x (kétpárevezős ) - ezüst érem Edző: Csankó Tibor

Mogyorósi Márton - FIfjúsági 1x (egypárevezős) - bronz érem Edző: Csankó Tibor

Hunyár Emily - SPORT XXI MINI KUPA LMini 13 éves 1x (egypárevezős) - ezüst érem Edző: Tüdő Kriszta

Smolkó Zsuzsanna - SPORT XXI MINI KUPA LMini 12 éves 1x (egypárevezős) - ezüst érem Edző: Tüdő Kriszta

Kovács Dorina - SPORT XXI MINI KUPA LMini 12 éves 1x (egypárevezős) - bronz érem Edző: Tüdő Kriszta

 

Kovács Bálint és Orisek László - FTanuló 2x (kétpárevezős ) - arany érem Edző: Vida Erik

Grozev Erik - SPORT XXI MINI KUPA FMini 11 éves 1x (egypárevezős) - arany érem Edző: Vida Erik

Szabó Barnabás - SPORT XXI MINI KUPA FMini 13 éves 1x (egypárevezős) - bronz érem Edző: Vida Erik

 

 

 

Csankó Tibor tanítványai remekül szerepeltek Győrben, 25. Nyílt Magyar Concept2 Ergométeres Országos Bajnokságon!

Sabau Réka nyerte az evezős ergométeres bajnokságot, női ifjúsági kategóriában!

Mogyorósi Márton 2. lett az könnyűsúlyú férfi ifjusági mezőnyben!

Illényi Dániel 2.helyezést ért el a férfi serdülők között!

Istenes Vanda női serdülőben, három tizedmásodperces hátránnyal lett 4.

Az Utánpótlás Bajnokságon, fiú tanuló korcsoportban Késmárki Mátyás 2. helyen végzett.

Részletes eredményeket az evezős Szövetség honlapján találnak.

 

„A szálló és a korai fejlesztő épülete már szerkezetkész állapotban van, a kivitelező szakemberei a külső nyílászárókat is beépítették. A létesítmény a közelmúltban érte el legmagasabb pontját, 15 méter 72 centiméter magasságban. A következő időszakban tovább folytatódik a munka: elkezdődhet az épület külső szigetelése, a közművek fejlesztése, ezzel párhuzamosan pedig a belsőépítészeti munkálatoknak is elindulhatnak” – mondta Deák Csaba, „Komplex Rehabilitáció Gárdonyban” című projektet koordináló cég ügyvezetője. A VVSI akadálymentesített tornaterme után, az ahhoz kapcsolódó 100 négyzetméteres edzőterem is elkészült. A speciális igényű sportolók igényeihez is igazodó, korszerű gépekkel felszerelt konditermet már kezdik belakni a tanulók.

A fejlesztő központ az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. koordinálásával 2,25 milliárd forintból épül meg a Velencei-tó partján. A beruházás keretében létrehoznak egy korai fejlesztő központot, mely a sérült gyermekek és családjuk számára kínál intenzív intervenciót. A mozgássérültek esetében az aktív életre való felkészítésre helyezik a hangsúlyt nappali, valamint átmeneti bentlakásos formában, melynek különleges eleme az ability-park, illetve az akadálymentes próbalakás. A létesítmény szolgáltatásai közül kiemelkednek a parasportolók igényeit kiszolgáló sporteszközök: a parakajakok és paravitorlások, melyeket a mozgássérültek tudnak majd használni.

Oldalak

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30