Bejelentkezés

Jöhet Sukoró, jöjjenek a fiatalok!

Csütörtöktől vasárnapig (2017.07.20-23.) a legfiatalabb versenyzőink kerülnek fókuszba, hiszen a hagyományoknak megfelelően Sukorón rendezi meg a szövetség a Gyermek, Kölyök és Serdülő Magyar Bajnokságot, amely Kolonics György Emlékverseny is egyben. Hogy mennyire népszerű sportág a kajak-kenu a fiatalok körében, jól mutatja a gyermek, kölyök és serdülő bajnokság egyre népesebb mezőnye. A szokásos három nap helyett tavaly már négy naposra bővült a verseny programja, idén sincs ez másként: 84 egyesület közel 2000 versenyzője áll majd rajthoz a hétvége során. A legtöbb nevezést a KSI, a Démász-Szeged, a Graboplast Győri VSE és az UTE adta le, de olyan kis egyesületek versenyzői is ott lesznek a rajtnál, mint az Ordana Kajak-Kenu Klub, a Nyergesújfalu SE vagy éppen a Lehetőség SE, amelyet egyetlen hölgy kajakos képvisel.

A serdülő korosztály számára a verseny a szokásoknak megfelelően válogató lesz az Olimpiai Reménységek Versenyére, és ebben a korcsoportban olyan tehetségekkel is találkozhatunk, akik jövő héten már az ifjúsági világbajnokságon képviselik a magyar színeket, így rajthoz áll Csikós Zsóka és Kőhalmi Emese is. A kölyök korcsoport számára is fontos esemény a bajnokság: az eredmények alapján jelölik ki a válogatottakat, akik ősszel és tavasszal a szövetség által szervezett központi edzőtáborozáson vehetnek részt. Sőt, aki a válogatott tagja lesz, augusztus végén négynapos közös vízitúrán vehet részt a Vízivándor program útvonalain.
És itt még nincs vége a kihívások sorának…
A kajak.hu az U11-es korosztály legjobb lány és fiú versenyzőjének egy-egy Nelo kajakot ajánlott fel egy éves használatra, és továbbra is folyhat a küzdelem a WebEye „piros hajókért”, amelyet az U14-es korosztály legjobb fiú és lány kajakosa, illetve fiú kenusa kap majd, a Hódy pedig a legjobb női kenus számára biztosít sporteszközt. (forrás: kajakkenusport.hu)

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30