Olajozott együttműködés

Jó szándék és fogadókészség vezetett ahhoz az együttműködési megállapodáshoz, amelyet egy éves időtartamra kötött meg Deák Csaba, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Bödös István, a TISZK Kft. ügyvezetője. Ennek értelmében a sukorói székhelyű gazdasági társaság, amely a francia MOTUL és a svájci MOTOREX cégek hivatalos magyarországi importőreként főként azok prémium kategóriás kenőanyagait forgalmazza, ellátja motorolajokkal és egyéb segédanyagokkal, ápolószerekkel a Velencei-tavi Vízi Sportiskola, továbbá az agárdi tóparti komplexum intézményeinek motorcsónakjait, járműparkját és munkagépeit. Cserébe a megújult sukorói evezőspálya egyre rangosabb hazai és nemzetközi versenyein tevékenységének hathatós népszerűsítésére számíthat.

A 2006-ban tüzelő- és üzemanyagok nagykereskedelmére alapított TISZK Kft. napjainkban Sukoró legnagyobb cégei közé tartozik. Sőt, a 2018. évi közel 550 millió forintos nettó árbevételével a település listavezető vállalkozása lett. Helyi gyökerű társaságként ezernyi szállal kötődik a Velencei-tóhoz, a vízi sportiskolához és annak világszínvonalú sukorói evezőspályájához. A cég által forgalmazott és támogatásként biztosított high-tech motorolajok, egyéb segédanyagok nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy az agárdi intézményközpont, valamint a sukorói evezőspálya örvendetesen gyarapodó vízi és szárazföldi járműparkja, továbbá különféle munkagépei minél hosszabb ideig szolgálhassák a sportoló gyermekek, a gyógyulni és pihenni vágyók igényeit. A nyílt vízi edzéseken lehetővé teszik a kajak-kenusok, evezősök és vitorlázók motorcsónakos követését, ami a tréningek biztonsága és a folyamatos szakmai kommunikáció  szempontjából elengedhetetlen. A gyerekek napi szintű szállítását az edzésekre, továbbá a hazai és külföldi edzőtáborokba, versenyekre kisbuszok teszik lehetővé, amelynek élettartamát ugyancsak kedvezően befolyásolják a kiváló minőségű kenőanyagok. S bár a fentieknél jóval kisebb jelentőségűnek tűnik, távolról sem elhanyagolható a különböző fűnyíró gépek szakszerű működtetése és karbantartása, hiszen ezekkel az agárdi központban és a sukorói versenypályán több futballpályányi zöldterületet gondoznak.

 Minden téren kapóra jön tehát a TISZK Kft. speciális műszaki támogatása, amelynek ellentételezéseként a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. intézményei és a VVSI sportolói a cég jó hírét keltik nemcsak a hazai sukorói evezőspályán, hanem az országos és nemzetközi versenyeken is.  A kölcsönös előnyöket biztosító támogatási szerződés ügyvezető aláírói remélik, hogy összefogásuk valóban olajozottan fog működni, és az első esztendő sikerei  akár hosszabb távlatokat is nyithatnak majd kapcsolataik előtt.