Bejelentkezés

Példamutatásból jeles: Kassai Flórián

Azt hiszem VVSI-s körökben senkinek nem kell bemutatni Kassai Flóriánt, azaz Flórián bácsit. 83 évesen hetente háromszor jár edzésre, ergométerezni és a tanmedencébe evezni, két alkalommal úszni, így tartja magát karban. Készül a 2019-es évi Masters Világbajnokságra, amelyre a Velencei-tavon kerül sor, ahol legutóbb 1996-ban került megrendezésre masters evezős világbajnokság. Flórián bácsinak lételeme a mozgás, kiskorától kezdve folyamatosan sportol. Kisiskolásként úszóbajnok, majd evezősbajnok és jelenleg örökös bajnok. Kitartás, türelem és a tehetség meghozza a gyümölcsét, ezt tanácsolja a fiataloknak is.
A következőképpen beszél magáról: „Mindig is fontos szerepet töltött be az életemben a sport. Nagyon fiatalon, általános iskolás koromban lettem úszóbajnok, majd egy évtizeddel később a BEAC-nál kezdtem el evezni és itt szerettem bele ebbe a sportba. Munka mellett is folyamatosan „lapátoltam”, ráadásul a kollégáim körében is igen nagy népszerűségnek örvendett az evezés, mondhatnám azt is, divat volt evezni. Elvégeztem az edzőit is. Átadtam tudásom legjavát a fiataloknak, sok sportolóm volt, akik a mai napig megismernek, megállítanak az utcán, váltunk egymással néhány szót, nosztalgiázunk. Jó érzés hallani, hogy ők is szívesen emlékeznek vissza azokra az időkre. Ilyenkor úgy érzem nekik is tudtam adni valami olyan útravalót, amit akkor magam sem gondoltam volna”.
2013-ban jelentkezett be Flórián bácsi a VVSI-be evezni, ahol hamar belopta magát mindenki szívébe. Ettől az évtől kezdve vesz részt a minden évben megrendezésre kerülő győri ergométer OB. bajnokságokon, ahonnan mindig aranyéremmel tért haza, bizonyítva, hogy ezt a sportot az emberi kor legvégső határáig lehet űzni. 2016-ban korosztályában megnyerte az EURÓPA-Open versenyt, ezzel egyidőben örökös bajnok is lett. Felkészülésében segítségére volt Csankó Tibi bácsi, mesteredző,világbajnok. Flórián bácsi kitartása, elszántsága garancia a sikerre, edzőtársa Illényi Barnabás (23 éves) sokat segít neki a világbajnokságra történő felkészülésében, a minél jobb teljesítmény eléréséhez.
Idén is nevezni készül a februári ergométeres országos bajnokságra. A sportorvosija már megvan, cél az aranyérem megszerzése. Hajrá Flórián bácsi! Hajrá VVSI!

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30