Reménységeink (Szeged, 2020.09.17-20.)

Szegeden, zárt kapuk mögött zajlott csütörtöktől négy napon át az Olimpiai Reménységek versenye. A vírushelyzet egyrészt azzal járt, hogy a szokásosnál kevesebb, mindössze 24 nemzet képviseltette magát, másrészt azzal, hogy a versenyzők fejenként csak két szurkolót hívhattak meg. Utóbbit szigorúan ellenőrizték is, ezért elveszett a teli lelátó szépsége, ahogy a fergeteges hangzavar, de az ünneplő tapsvihar is. Pedig megérdemeltük volna: ilyen jelentős megmérettetésen még nem szerepelt ennyi VVSI-s versenyző. Egyébként a részvételt is szigorúan negatív teszteredményhez kötötték. Hubik András edző csoportjából Bakos Zoltán szerepelt bravúrosan: C1-500 méteren 3., míg C4-500-on első helyet ért el. Major Ildikó csoportjából öten is kvalifikálták magukat a Magyar Bajnokság válogató versenyszámaiban, és egyik fiatal sem vallott szégyent. Kövesdi Patrik a K1-100 méteres távján hajszállal szorult le a dobogó legfelső fokáról, míg 200-on a hatodik, K4-500-on pedig az ötödik helyet szerezte meg.

Nemes Réka K1-1000 méteren éppen csak lecsúszott az első helyről, 500-on viszont magabiztosan sikerült nyernie csapattársaival (Tóth Dia – Fojt Sára KSI, edző: Gintl Andrea, Máró Anna TKKSE, edző: Betlenfalvi István). Nagyot ment Kovács Bendegúz is, aki megnyerte a K1-1000 métert, és K1-500-on is elcsípte a 4. helyet.
Értékelésében a szakosztályvezető kiemelte, hogy megelégedésére harmonikusan össze tudtak dolgozni más egyesületek edzőivel a csapathajók sikeréért. Morek Ádám a dunakeszi-i Monoki Milánnal ült össze (edző: Rasztótzky István), egységük K2-500-on a 2., K4-mixben pedig a 4. helyet csípte meg.
Sok számot vállalt Jenei Panna, de nem hiába: Kertész Grétával (edzője Metzger András, ASE Paks) K2-500-on szoros versenyben a 3. helyen ért be, K4-500-n az 5., míg K1-200-on a 3. helyet szerezte meg.

Végig nagyon drukkolt egymásnak a VVSI-s csapat, lelkesedésüknek meg is lett az eredménye. Pillanatnyi nüanszok döntöttek a mezőny élén – ahol a tét a keretbe kerülés volt a bizonytalan pozíciókban. Kiváló teljesítményükért minden érintettnek gratulálunk! Hajrá VVSI!