Sportolóinkat is díjazták

Fejér megyei és székesfehérvári diákokat tüntettek ki a "Fejér megye jó tanulója-jó sportolója" címmel a Megyeházán. A Fejér Megyei Diáksport Szövetség huszonhatodik alkalommal osztotta ki a rangos elismeréseket, amellyel a szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére ösztönzik a fiatalokat. A Fejér Megyei Diáksport Egyesület idén is meghirdette a Jó tanuló, jó sportoló versenyt. Elismerésben részesülhettek azok a diákok, akik egyaránt magas szinten tanulnak és sportolnak. A díjjal ösztönzik a fiatalokat szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére. A versenyben részt vehettek a megye területén működő alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények nappali tagozatának tanulói, akik Fejér megyei sportegyesületben sportolnak.

A díjak átadásán részt vett Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila is, aki kiemelte, hogy a díjazottak példaképek annak a több tízezer diáktársnak, akik Fejér megyében, Székesfehérváron, vagy más városokban tanulnak és sportolnak. „Ti vagytok a példa arra, hogy igenis egyszerre lehet magas szinten űzni a sportot és tanulni.” – hangsúlyozta Székesfehérvár alpolgármestere, aki köszönetet mondott a Magyar Diáksport Szövetségnek, hogy fent tartja ezt a rendszert és a Fejér Megyei Diáksport Egyesületnek, akik sokat tesznek azért, hogy ezek a versenyek megvalósuljanak. Mészáros Attila hozzátette, örömre adhat okot, hogy vannak már olyan infrastruktúrák és létesítmények, amelyek méltóak a diáksport hagyományaihoz.

A „Fejér megye Jó tanulója-Jó sportolója” elismerést az idei évben Dezső Kata Rita (kyokushin karate, Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola), Farkas Ágnes (kyokushin karate, Ciszterci Szent István Gimnázium), Fekete Gergely (kyokushin karate, Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola), Gábor Gergely (öttusa, Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium), Jenei Panna (kajak, Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium), Kántor Viktória (karate, Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium), Mátó Sára (atlétika, Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium), Ocskay Leila Olívia (kajak, Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium), Pataki Viktória (kyokushin karate, Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium), Pataki Zsófia (kyokushin karate, Hétvezér Általános Iskola), Pisch Milán (atlétika, Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium), Tatai Zalán Imre (atlétika, Hétvezér Általános Iskola) vehette át. A Fejér megye diáksportjáért díjat Bogár Pálnak (Bory Jenő Általános Iskola), Borostyán Lajosnak (I. István Szakgimnázium), Halász Tímeának (Árpád Szakgimnázium), Lengyel Katalinnak (Németh László Általános Iskola) és Surányi Károlynénak (István Király Általános Iskola) ítélték oda.
Forrás: http://www.szekesfehervar.hu/jo-tanulo-jo-sportolo-peldamutato-diakokat-dijaztak-a-megyehazan