Természetismereti tábor a VVSI szervezésében

TERMÉSZETISMERETI VÍZITÁBOR

Kenus táborainkkal a tavon látható, kajak-kenu edzések helyett inkább a nyári vízi táborok hangulatát szeretnénk felidézni. A tanév befejezését követően 4 turnusban nyári tábort szervezünk napközis rendszerben, 8-12 éves, úszni tudó fiúknak és lányoknak. A táborral elő kívánjuk segíteni a nyári szabadidő ésszerű kihasználását. Célunk, hogy jól érezzék magukat a gyermekek, játékos módszerekkel fejlődjenek, közösséget építsünk, továbbá a tábor végén új és hasznos tudással felvértezve, kellemes emlékekkel távozzanak.


A 4 turnus időpontjai:
1. 2019. június 17-21. naponta 9.00-16.30 óráig
2. 2019. június 24-28. naponta 9.00-16.30 óráig
3. 2019. július 15-19. naponta 9.00-16.30 óráig - BETELT
4. 2019. július 22-26. naponta 9.00-16.30 óráig - BETELT
A napközis tábor díja: 18.490,- Ft/fő/hét (hétfőtől-péntekig)

A részvételi díj összegének 50 %-át a regisztrációt követően kérjük átutalni a következő számlaszámra a gyermek nevének és a turnus számának megjelölésével. A fennmaradó összeget a kiválasztott turnus előtt 2 héttel kérjük átutalni a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság bankszámlaszámára:
Magyar Államkincstár 10029008-00332976-00000017

Érdeklődni és jelentkezni az alábbi telefonszámokon lehet:
Bodri Éva: +36 70 391 1968
Porteleki Zsolt: +36 30 221 9349


A gyermekeknek napi háromszori étkezést biztosítunk: tízórai, ebéd és uzsonna, mely gyümölccsel és két palack ásványvízzel egészül ki a megfelelő folyadékpótlás és az egészséges táplálkozás jegyében. A tábor során a jelentkező gyermekek a kenuzás alapjaival, a vízi sport szépségeivel, továbbá a vízen járás alapvető szabályaival ismerkednek meg. A gyerekek kenuzás közben fedezik fel a Velencei-tó csodálatos élővilágát. A tábort követően képesek lesznek magabiztosan, önállóan kormányozni a kenut, egyedülálló élményekkel gazdagodhatnak, mindeközben észrevétlenül becsempésszük életükbe a víz iránti szeretetet és a természet iránti tiszteletet. Szeretnénk elérni, hogy a táborainkon részt vett gyerekek jó élménnyel távozzanak és egy hét, hónap, vagy év múlva testvérükkel, barátaikkal térjenek vissza a VVSI-be, egyre több ismerőst magukkal hozva. Az úszni tudást úszómester által kiadott igazolással szükséges bizonyítani.

ÉRKEZÉS: Egyénileg, vagy a VVSI autóbusz járatával.

TERVEZETT PROGRAMOK RÖVID BEMUTATÁSA:
1. Kenuzás oktatása 7 személyes, biztonságos csapatkenukban. Az evezés és a kormányzás műveletének elsajátítása.
2. Természetismereti túra a nádasban, ahol a gyerekek a vadregényes nádi ereken evezve megismerkedhetnek a Velencei-tó kialakulásával, növény- és állatvilágával, valamint történelmi múltjával. A túra során változatos élőhelyeken haladunk végig, ahol sokféle növénnyel és állattal találkozhatunk.
3. Kincskereső kenutúra. A nádasban, kijelölt útvonalon, térkép és fejtörős feladványok segítségével keressük az elrejtett kincset. Az út során 3-4 állomás lesz, ahol a gyerekek játékos feladványok megfejtését követően újabb feladatok elé kerülnek, melyeket megfejtve, az akadályokat legyőzve jutnak el a kincshez. Nincs másra szükség csak egy kis ügyességre, furfangos észjárásra és szerencsére.

A tábor első napján balesetvédelmi oktatásban részesítjük a gyerekeket, megtanítjuk őket a mentőmellény használatának szabályaira. Bevezetjük őket a vízi közlekedés alapszabályaiba. Szót ejtünk azokról a szabályokról, amelyek betartása megelőzi a balesetek kialakulását, illetve megismertetjük, hogy mik a teendők ilyen esetekben. Bemutatjuk nekik a telephelyet, a pályát, illetve megismertetjük velük a sporteszközöket (kenu, lapát, mentőmellény). Minden nap a napi tájékoztató után indulunk le a partra. Kiskocsikon levisszük a felszerelést, elrendezkedünk a fák árnyékában. Fokozatosan vezetjük be a gyerekeket a túrakenuzás rejtelmeibe.

Saját felszerelés, azaz mit hozzanak magukkal? Amire a gyerekeknek szüksége lehet:
- könnyű, világos színű, természetes anyagú ruházat, napellenzős sapka, naptej!
- kb 1 liter ivóvíz, lehetőleg hazavivős - újra használható palackban
- nem romlandó élelem
- az aktuális időjárási viszonyokhoz illeszkedő kiegészítő ruházat: esőköpeny, meleg ruha
- vízálló becsatolható szandál (strandpapucs elúszik a beszállásnál)
- gyalogos túrához kényelmes edzőcipő
- törülköző, tisztálkodó szer, papucs
- váltás ruha: póló (lehet hosszú ujjú is, világos színben), rövidnadrág
- fagyipénz - ésszerű mennyiségben
- TAJ kártya fénymásolata
- egyéni orvosi felszerelés/gyógyszer, ha indokolt (pl. inzulin, inhalátor, szúnyogriasztó)

Az "elhagyós dolgok", azaz mit ne hozzanak:
- drága ruházat
- telefon, Mp3 lejátszó, egyéb elektronikus eszköz, ékszer
- 1-2000 Ft-nál több költőpénz
- csoki, chips, intenzív cukros-savas üdítő (kiszáradhatnak, elfáradhatnak tőlük a gyerekek)
- közepes táskánál nagyobb mennyiségű holmi
- horgászbot, focilabda, közbiztonságra veszélyes eszköz

Jelentkezési lap kitöltési lehetőség