Újabb kisbusszal bővült a VVSI flottája


A tegnapi napon (2020.01.28.) érkezett meg a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi bázisára az a vadonatúj Volkswagen gyártmányú kisbusz, amelyet támogatási programja keretében a Magyar Evezős Szövetség biztosított a VVSI számára. Tavalyi évben a MESZ kedvezően bírálta el a VVSI szakmai támogatási kérelmét, és a sportiskolánál végzett magas színvonalú munka elismeréseként egy Volkswagen mikrobuszt biztosít számunka korlátlan ideig ingyenes használatra.

A jármű működtetési és fenntartási költségei ebben az esetben is a VVSI-t terhelik. Sportiskolánk kisbuszos flottája ezzel az idén is tovább növekszik, így már minden szakosztályunknak van saját kisbusza, amivel a versenyekre és az edzésekre járás kényelmesebb, biztonságosabb és egyszerűbb lesz. Az eredményes versenysport elképzelhetetlen az utánpótlás hatékony nevelése nélkül. A legtöbb egyesülettől eltérően, felnőtt versenyzői bázis nélkül, azonban több száz igazolt gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályú versenyzőt nevelünk, ami szintén sokat számíthat kérelmeink pozitív elbírálása esetén. A gyerekek magas létszáma egyúttal komoly kötelezettséget és szervezői munkát ró sportiskolánk vezetésére és edzőire, hiszen a tó egész környezetéből, vízparti és jóval távolabbi településekről kell megoldani tanítványaink biztonságos szállítását.

A versenyidőszakban egy hétvégén nem ritkán három-négy szakági megmérettetésre utaztatunk bérelt autóbuszokkal. Tavaly bővült ki a flottánk 3 kisbuszra a Magyar Kajak-Kenu Szövetség jóvoltából, további hatalmas segítséget jelent számunkra a Magyar Evezős Szövetség által biztosított újabb, kilenc személyes jármű.

Fotón: Pető Tibor a Magyar Evezős Szövetség elnöke és Deák Csaba a VVSI ügyvezetője (Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft.)