VVSI 2019-es évadzáró

Meghitt, családi körben zajlott a VVSI évadzáró rendezvénye. Pontban 17 órakor kezdődött az óév búcsúztatására és megünneplésére létrehozott évzáró, ahol számot vetett a klub, s díjazta a legjobb eredményt elérő sportolóit. Ahogyan azt illik, a Himnusz meghallgatásával indult a Velencei-tavi Vízi Sport­iskola 2019-es évadzárója. A programot Deák Csaba, a klub ügyvezető igazgatója nyitotta meg, aki köszöntötte az egybegyűlteket, külön Soltész Miklós államtitkárt és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség részéről Dónusz Évát, az 1992-es barcelonai olimpia női négyesének bajnokát. Méltatását a sportolók felé folytatta, elmondása szerint a klub minden szakága hatalmas fejlődésen ment át, majd néhány szót ejtett a tavalyi év fő versenyéről, az evezős masters vb-ről.
– Összeszorított foggal csináltuk meg ezt az egészet, annak ellenére, hogy nem sokan hittek abban, hogy mi erre képe­sek vagyunk, és ez nektek, jelenlévőknek köszönhető. Kö­szönöm.
Őt Soltész Miklós követte, aki szintén csak szuperlatívuszokban tudott beszélni a vízisport-szakosztály tavalyi évéről.
– Mindenképp szeretném kiemelni, hogy hatalmas fejlődés ment itt végbe a VVSI-nél, és ez megsüvegelendő. Külön szeretném megköszönni azoknak, akik részt vettek a masters vb lebonyolításában. Az a dicséret, amit a nemzetközi szövetségtől kaptak a szervezők, az önmagáért beszélt. Legszívesebben visszahoznák a világbajnokságot, de természetesen ezt nem tehetik meg. Még egyszer köszönöm, és gratulálok mindenkinek.
A VVSI legkiemelkedőbb eredménye Nemes Réka nevéhez fűződik – korosztályos válogatottként egy arany- és egy ezüstérmet is hazahozott fő versenyéről, a szlovákiai Olimpia Reménységek versenyéről.
VITORLÁS DÍJÁTADÁS
Nagy kupa: Hajdú Geiger Ágost
Közepes kupa: Kemény Szabolcs, Németh Zsombor
Kis kupa: Rákos Bendegúz
Talpas érem: Somogyi Janka, Bozóki Janka, Tóth Zelina, Farkas Lilla
Oklevél: Hinsenkamp Ottó, Gábos-Barsi Botond, Barthó Ágoston, Horváth Brúnó
EVEZŐS DÍJÁTADÁS
Kicsi nemzetközi kupa: Smolkó Zsuzsanna
Nagy kupa: Nagy Zsófia
Közepes kupa: Orisek László, Csordás Máton, Illényi Marcell, Meglécz Katalin, Kikics Edina, Magyarné Ambrus Erik, Szász Kornélia, Tóth Krisztina, Vargáné Kovács Klára, Borbély Emőke, Laki Zsófia Ildikó, Bocsó Barnabás, Nagy Kapócs Anikó, Vécsei Zsolt, Baki György, Fenyvesi Zsuzsanna, Kapócs Júlia, Rabi Hajnalka, Cser László, Horváth Patrik, Pecsenye Keve, Rideg Zoltán, Szendrei Eszter, Nagy Zsófia, vajda Donát, Vakuv Levente
Kis kupa: Duics Márk
Talpas érem: Carol Jázmin, Pintér András, Kenyeres Kyra, Takács Dominik, Matucza Máté, Szigeti Kiss Barna
KAJAK-KENU
DÍJÁTADÁS
Nagy nemzetközi kupa: Nemes Réka, Kövesdi Patrik
Közepes nemzetközi kupa: Kovács Lilla
Kicsi nemzetközi Kupa: Kuti Nina
Nagy kupa: Gaál Liliána, Ocskay Lora, Kovács Bendegúz, Jenei Panna, Halász Márton
Közepes kupa: Varró Péter, Jeszkel Luca, Szabó Anna
Kis kupa: Kovács Gergely, Szalai Marcell, Marczisák Zénó
Talpas érem: Gyimóthy Csanád, Viktor Luca, Zákány Má­té, Szép Virág, Pándi Róbert
Oklevél: Pap Milán, Hajdú Kata, Gaál Botond
Forrás: FEOL.hu (Korondy Tamás)