VVSI évadnyitó – Hivatalosan is megnyitották a Velencei-tó idei évadát

Ahogy az már évtizedes szokás, idén is megkoszorúzták a Velencei-tavat a VVSI idei évadnyitóján, valamint az új évadot szimbolizálandó bedobták a vízbe a kajak, kenu és evezős lapátot azok a sportolók, akik az iskola színeiben már komoly eredményeket értek el.

A borongós időjárásra való tekintettel a Velencei-tó megkoszorúzásának rituáléját megelőző köszöntők a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi hotelének tornatermében hangzottak el szombaton délelőtt, s itt sorakoztak fel a sportolók is. Akiknek Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa az idei évre vonatkozóan azt kívánta, hogy ez a csodálatos hely adja meg számukra a lehetőséget, hogy közelebb kerüljenek a természethez, tapasztalják meg társaik, tanáraik, példaképeik között a közösség erejét.

Továbbá – emelte ki – tegyenek egy óriási lépést, hogy kerüljenek egy hajóhosszal közelebb saját álmaikhoz is. Képviselőtársa, L. Simon László pedig a VVSI sukorói evezőspályájának nagy előrelépést jelentő fejlesztéseiről szólt, melyeknek köszönhetően a sportiskola hamarosan megrendezheti a masters evezős világbajnokságot.

Az eseményen átadták a Popovics-emlékkupát is, melyet az idei évben Kuti Nina kapott odaadó munkájáért, kimagasló eredményeiért. Nina háromszoros magyar bajnok, kétszeres kajak, egyszeres női bajnok, a VVSI első női kenus magyar bajnoka. Az olimpiai reménységek versenyén olimpiai számban kétszer az ötödik helyezést érte el, 2018-ban magyar bajnok és ezüstérmes lett kenu 500 méteren, illetve ifjúsági korosztályban serdülőként olimpiai távon. Továbbá ifjúsági válogatott kerettag.

Soltész Miklós, a Velencei-tavi Vízisport Szövetség elnöke, államtitkár e szavakkal nyitotta meg a 2019. évi Velencei-tavi évadot: – Az élsport csak a piramis csúcsa, ugyanis nem minden gyermek lesz élsportoló. De hogy szeresse a vizet, a közösséget, azt a sportágat, amelyet választ, mindenképp fontos. Gyermekeink néhány év múlva az élet sok területén fognak helytállni, a sport csak segít ahhoz a neveléshez, melyet a szülő, iskola, egyház és a sport közösen ad. Anélkül nem lenne teljes gyermekeink nevelése – fogalmazott. Az évadnyitó rituálét követően megkoszorúzták a Dr. Springer Ferenc szobrot, majd kezdődhetett a felhős ég alatt a felhőtlen szabadidős program.Forrás: Feol.hu (S.Töttő Rita)
https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vvsi-evadnyito-velencei-to-3015379/
Fotó: a szerző

További megjelenések:

https://www.fehervartv.hu/video/index/27108